Blog

Wandelen en behandelingen en producten voor een gezonde huid én lichaam

Door 28 januari 2020 Geen berichten

Wandelblog Ambulare

Dagelijks blog over meer dan duizend wandelingen en langs duizenden foto’s op alle langeafstandspaden, alle streekpaden en bijzondere themapaden in binnen- en buitenland.

Blog Medi Spa Annelies

Blog over pure aandacht, eerlijk advies en doeltreffende behandelingen en producten voor een gezonde huid én lichaam. Voor gemak, welbevinden,  balans en een grote dosis zelfvertrouwen.

TWEE BLOGGERS: ANNELIES EN HENRIE

TWEE BLOGGERS DIE IN EERSTE INSTANTIE COMPLEET VERSCHILLEND ZIJN: WANDELBLOG AMBULARE EN BLOGGER ANNELIES VAN MEDI SPA ANNELIES. WANDELBLOG AMBULARE, MIJN BLOG, DAT WANDELINGEN, TIPS EN ACHTERGRONDEN OVER WANDELEN BESCHRIJFT. EN HET BLOG VAN ANNELIES DAT GAAT OVER PURE AANDACHT, ADVIES EN BEHANDELINGEN EN PRODUCTEN VOOR EEN GEZONDEN HUID EN LICHAAM. WANDELEN EN HUID- EN LICHAAMSVERZORGING ZIJN NOU NIET ONDERWERPEN DIE VEEL MET ELKAAR GEMEEN HEBBEN. MAAR HET BLEEK TOCH EVEN WAT ANDERS.

Ik kan Annelies niet persoonlijk, wel haar man met wie ik in het dorpje Vorstenbosch in alle klassen van de lagere school heb gezeten. Via social media kom je zo wat mensen tegen waaronder ook Annelies, via haar man Paul natuurlijk. Ik ben al bijna 40 jaar weg uit het Brabantse dorpje Vorstenbosch. Niet zonder redenen overigens, het was me allemaal een beetje te dorps. Natuurlijk het verenigingsleven bloeit er en iedereen staat voor elkaar klaar maar het moet je wel liggen. Ik ging er weg maar enkele contacten bleven, contacten die uitgebreid en versterkt werden door social media. Zo kwam ik daar ook Annelies tegen, in het begin niet meer dan een vluchtige ‘vriend’ maar later met het reageren op elkaars blog.

Tot ik een wedstrijd uitschreef voor mijn 1000e wandeling op wandelblog Ambulare. De bezoekers mochten suggesties voor wandelingen geven waar ik mijn 1000e wandeling zou gaan maken. Uit de inzenders kwam Annelies als winnaar uit de bus met een wandeling op een van de Waddeneilanden: Schiermonnikoog. Onlangs maakte ik hierdoor 5 prachtige wandelingen op dit Waddeneiland. En de prijs, een wandelgids van Gegarandeerd Onregelmatig ‘Wandelen buiten de binnenstad van Eindhoven’ overhandigde ik haar vanmorgen op haar bedrijf Medi Spa Annelies in Vorstenbosch. Een hartelijke ontmoeting.

CHAMPIGNONS

Misschien denkt Annelies er anders over, dat blijkt wel uit de naamgeving van haar bedrijf maar ook op haar website waarop ze uitlegt waar ze voor staat. Maar ik heb eigenlijk nooit zoveel gehad met de ‘schoonheidswereld’ zoals ik het maar even zal noemen. Gewoon ouder worden in een lichaam zoals er dat op dat moment is, accepteren zoals het is en daar mee is de kous af. Deze mening veranderde al snel bij het lezen van één van haar blogs, over champignons! ‘De champignon gaat ons schoonheid brengen’ is de titel van haar blog. Ze vertelt over de helende werking van champignons, bezitten krachtige eigenschappen als anti oxidant, ontstekingsremmer en celvernieuwer en hun vermogen om huid te beschermen. En laat de champignon nou een van mijn favoriete producten zijn, in een sausje, in een stoofpot en gebakken op het vlees. Het is maar een voorbeeld maar hier wordt al snel duidelijk dat het bedrijf niet zomaar een ‘schoonheidssalon’ is, excusez het woord. Hier wordt nagedacht over de huid. Ik lees verder op haar blog en mijn oog valt op een blogartikel over ‘Onze huid en lichaam vertellen ons veel, maar we zijn verleerd ernaar te luisteren’. Met mijn achtergrond vooral door het werken in de zorg lees ik verder. Annelies vertelt over de gezondsheidszorg en over gezondheid: ‘Gezondheidspreventie is nog steeds ondergewaardeerd. Het onderhouden of investeren in een gezonde huid of lichaam kost geld. Zeker. De gezondheidszorg kost echter veel meer’. Zonder al te veel reclame te maken, heb ik hier toch te maken met iemand die verder kijkt, naar achtergronden en verdieping. En iemand die probeert te achterhalen wat de oorzaak is van je welbevinden, in dit geval van de toestand van de huid.

WANDELEN

Ik wandel al meer dan 35 jaar overal waar je maar kunt wandelen. De eerste etappe van Moergestel naar Den Bosch over het toenmalige Brabants Kempen- en Vennenpad herinner ik me nog goed. Het was de start van een hobby die nooit meer weg is gegaan. Het wandelen begon eigenlijk automatisch zonder toen nog te weten welke effecten het had. Toen was het een aantal dingen op een rijtje zetten al was het lekker buiten zijn in de natuur een hele fijne bijkomstigheid. Vanaf de eerste dag heb ik mijn wandelingen gearchiveerd. Dit resulteerde later in een wandelblog, verfijnder en beter gedocumenteerd en verfraaid met mooie foto’s en kaarten. Tot ik vorig jaar een lezing mocht geven over het nut van wandelen. Ik refereerde hier aan de beroemde professor Eric Scherder die neuro-wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar wat wandelen in je hersenen teweegbrengt. Het is goed voor je botten, je spijsvertering, je bloedsomloop en ga zo maar door. Het verlaagt de bloeddruk en het slechte cholesterolgehalte in het bloed. Maar ook voor het ontstressen van je lichaam en zelfs als therapiemiddel heeft het zijn diensten bewezen. Wandelen is gezond, ja zelfs voor je huid.

Want wandelen ís goed voor je huid. Het zorgt er voor dat de doorbloeding beter wordt en daardoor ga je er stralend uitzien. Door te zweten kan je lichaam giftige afvalstoffen beter kwijtraken. Afvalstoffen kunnen zich ophopen en de poriën verstoppen wat tot acne of vlekken kan leiden. Door aan lichaamsbeweging te doen neemt de bloedstroom naar je huid toe. En hierdoor gaan de zweetklieren weer beter werken. Hoe meer je zweet, hoe meer afvalstoffen je lichaam kwijt kan. Het is bewezen dat je huid aanzienlijk verbetert door te bewegen. Ook bij veel rimpels of een doffe huid krijg je door te bewegen een positief resultaat: een stralende huid. Nieuwe onderzoeken tonen zelfs aan dat het proces van veroudering van de huid vertraagd wordt, zelfs bij mensen die nooit gesport hebben en daar op latere leeftijd pas mee beginnen.

TWEE PASSIES

Terug naar de winnaar van de prijsvraag voor de 1000e wandeling. Ik word door Annelies ontvangen in het mooi verzorgde onderkomen in Vorstenbosch. Ze heeft het druk maar tussen de drukke werkzaamheden door overhandig ik haar de wandelgids. Wat opvalt is haar interesse voor de ander en mensen in het algemeen. Haar oprechte interesse in mijn wandelactiviteiten en de link tussen gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Misschien inspireert de gids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Eindhoven’ Annelies en Paul mooie wandelingen te gaan maken. Maar bovenal blijkt uit deze ontmoeting dat hoewel de verschillen groot leken, er toch overeenkomst is tussen onze blogs. Het blijkt weer eens te meer dat alles met elkaar te maken heeft, zo ook wandelen en de huid. En bovenal delen we allebei een passie, voor Annelies de lichaams- en huidverzorging, voor mij wandelen. Zij gaat na de ontmoeting verder met haar drukke werkzaamheden, ik zal doorgaan met wandelen. Misschien dat het onderwerp ‘huid’ nog eens aan bod komt in een gezamenlijke wandeling. Wie zal het zeggen …

Laat een bericht achter