Skip to main content
search

Frankrijk

Frankrijk

Wandelen in het land van de wijn en La Douce France

Midden in de zomer gelopen, is de herinnering aan de tocht in La Vanoise er een van de overal aanwezige enorme sneeuwmassa's die in vroegere jaren als gletchers zijn afgezet.

LA VANOISE - WANDELINGEN IN FRANKRIJK’ S EERSTE NATIONALE PARK

Midden in de zomer gelopen, is de herinnering aan deze tocht toch een van de overal aanwezige enorme sneeuwmassa’s die in de jaren als gletchers zijn afgezet. Op vele plaatsen vergezellen je verder de blikken van de bergmarmot op de sterk geaccidenteerde paden in dit gebied. Dit beestje is dan ook niet voor niets het symbool van dit prachtige nationale park. Het wandelen vergde veel energie, er moeten grote hoogteverschillen worden overwonnen. De beloning is echter groot als je in de berghut mag genieten van fantastische uitzichten op enorme Alpenreuzen tussen 100 meters dikke gletchers.

In het hart van de Franse Alpen in het departement Savoie, werd in 1963 Frankrijks eerste nationale park gesticht: Parc National de La Vanoise. Hier overheersen de gletchers en kom je de steenbo en bergmarmot nog tegen. Het is een van de grootste nationale parken van Frankrijk en van Europa. Het is vooral opgericht om de laatste ongerepte bergen van de Vanoise te beschermen tegen het oprukkende wintertoerisme. Al wandelend wordt duidelijk dat dit goed gelukt is. Het is een nog ongerept gebied waar de enige bewoonde plekken de aanwezige berghutten zijn waar je kunt overnachten in een bijzondere bergwereld.

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE