Skip to main content
search
Herdenkinsplek aan Atlantische Oceaan tijdens wandelreis naar Canarisch Eiland Lanzarote
Noordkust Lanzarote tijdens wandelreis naar Canarisch Eiland Lanzarote
Noordkust bij Famara tijdens wandelreis naar Canarisch Eiland Lanzarote
Landbouwperceeltjes tijdens wandelreis naar Canarisch Eiland Lanzarote

LANZAROTE – SPANJE

LANZAROTE IS EEN VULKANISCH EILAND DAT MEER DAN VIJFTIEN MILJOEN JAAR GELEDEN IS ONTSTAAN. HET IS VANWEGE DE LIGGING DE AFGELOPEN EEUWEN VAAK HET TONEEL GEWEEST VAN STRIJD. DE NAAM VAN HET EILAND IS WAARSCHIJNLIJK AFKOMSTIG VAN DE ZEEVAARDER LANZAROTTO OF LANCELOTTE MALOCELLO, DIE IN 1312 HET EILAND AANDEED.  TUSSEN 1730 EN 1736 EN IN 1824 HEEFT EEN REEKS VULKAANUITBARSTINGEN PLAATSGEVONDEN WAARBIJ ELF DORPEN VERZWOLGEN ZIJN.

SPANJE - LANZAROTE
WANDELINGEN OP DE MAAN

Januari 2010 heb ik het Canarisch Eiland Gran Canaria bezocht en een aantal wandelingen gemaakt. Het was een bijzondere wandelweek. Al eerder gepland doordat ik het een en ander op een rijtje wilde zetten, ontrent problemen op het werk van mijn vriendin en mogelijke scenario’s wilde bedenken. En een dag na de crematie van mijn vader en dus een heftige week na het overlijden van mijn vader. Maar het was de moeite waard en een goede week mijn hoofd leeg gemaakt. Het weer was in januari wisselvallig: een dag regen en veel bewolking maar enkele dagen prachtig wandelweer met een lekker zonnetje. Het eiland biedt mooie wandelingen maar de afwisseling is beperkt. Tussen 1730 en 1736 en in 1824 heeft een reeks vulkaanuitbarstingen plaatsgevonden waarbij elf dorpen verzwolgen zijn. Een groot deel van het eiland is bedekt met lava en ziet eruit als een maanlandschap omdat er bijna geen begroeiing is. De mooiste wandelingen heb ik hier gemaakt alsook in het noorden en oosten waar grillige rotskusten vanuit zee oprijzen en waar ook het eiland Isla La Graciosa ligt.

Wandelen op Lanzarote is vaak wandelen op een losse stenige ondergrond. Dit is vooral het geval in het lavarijke zuiden en de oostkust. De westkust is vooral in het midden en zuiden toeristisch en dien je vooral te mijden als het om wandelen gaat. De vergezichten zijn mooi en vaak heb je een prachtig uitzicht over grote gedeeltes van het eiland. Een prachtig uitstapje is een wandeling over La Isla Graciosa. Hier heb ik een rondwandeling gemaakt over het eiland na met het bootje in niemandsland te zijn aangekomen.

Kies een van mijn wandelingen op Lanzarote

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE