Skip to main content
search
Wandelreis naar Canarisch Eiland La Palma
Grillige en ruige kust tijdens wandelreis naar Canarisch Eiland La Palma
Kraterlandschap tijdens wandelreis naar Canarisch Eiland La Palma
Vulkanen op zuid Palma tijdens wandelreis naar Canarisch Eiland La Palma

LA PALMA – SPANJE

LA PALMA IS HET MEEST NOORDWESTELIJK GELEGEN EILAND VAN DE CANARISCHE EILANDEN IN DE ATLANTICHE OCEAAN NAAST AFRIKA. HET ONDERSCHEIDT ZICH VAN ANDERE CANARISCHE EILANDEN ALS TENERIFE EN GRAN CANARIA DOOR HET ONTBREKEN VAN MASSATOERISME. HET EILAND KENT WEL EEN BESCHEIDEN ECOTOERISME. HET EILAND HEEFT HET ACTIEFSTE VULKANISME VAN DE ARCHIPEL EN DE VOET VAN HETEILAND LIGT OP 3500 METER ONDER DE ZEESPIEGEL EN HET HOOGSTE PUNT LIGT OP 2426 METER BOVEN DE ZEESPIEGEL.

SPANJE - LA PALMA
WANDELINGEN OP LA ISLA BONITA

Wandelen op La Palma herinnert je steeds aan een ver geologisch verleden. Je voelt de hete grond onder je voeten. Dat is wat me is bijgebleven van La Palma. Dit Canarisch Eiland heeft van alle Canarische Eilanden het actiefste vulkanisme. Je wandelt over hete, zwavelruikende grond en langs afgekoelde lavastromen en uitgebluste vulkaankraters. Zelfs in 1949 en 1971 hebben er nog vulkaanuitbarstingen plaatsgevonden. Aan de kust is er weer de verfrissende Atlantische Oceaan die na een lange wandeling op je wacht. In 2005 bezocht ik dit mooie eiland met een afmetingen van 42 bij 24 km. De voet van het eiland ligt op 3500 meter onder de zeespiegel en hoogste punt ligt op 2426 meter boven de zeespiegel. De trekkers op wandelgebied zijn de vulkanen San Antonio en Teneguia in het zuiden, de uitgestekte keten midden over het eiland naar het zuiden met zijn uitgebluste kraters en de Caldera de Taburiente. Deze laatste is een erosiekrater met een doorsnede van negen km waarin schitterende wandelingen gemaakt kunnen worden. De rand van deze vulkaankrater vormt het hoogste punt van het eiland met 2426 meter.

Vanuit onze verblijfplaats Puerto Naos hebben we verschillende wandelingen gemaakt. Onder de heerlijke zon proefden we het landschap met overal geologische verschijnselen. Het typisch La Palma kan ik naast de vulkanische verschijnselen niet omschrijven. Misschien dat de natuurindrukken wel te overweldigend waren om de rest op te merken maar wandelen op dit eiland is iets bijzonders. De Spaanse bevolking geeft zoals overal op de Canarische Eilanden ook hier temperament en hartelijkheid. Dat maakt deze Spaanse eilanden zo bijzonder gecombineerd met het heerlijke klimaat. La Palma heeft dit alleen maar bevestigd.

Kies een van mijn wandelingen op La Palma

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE