Skip to main content
search
Ruige kust bij La Playa op wandelreis naar Canarisch Eiland La Gomera
Restaurante Casa Efigenia in Las Hayas op wandelreis naar Canarisch Eiland La Gomera
Zicht op noordkust bij La Calera op wandelreis naar Canarisch Eiland La Gomera
Zicht op La Calera in Valle Gran Rey op wandelreis naar Canarisch Eiland La Gomera

LA GOMERA – SPANJE

HET EEN NA KLEINSTE EILAND VAN DE CANARISCHE EILANDEN IS ISLA REDONDE, HET RONDE EILAND, LA GOMERA. HIER KOMT MEN VOORAL OM VAN DE RUST EN DE NATUUR TE GENIETEN. WANDELEN MOET WEL EEN MUST ZIJN, WANT VEEL TOERISTISCHE ATTRACTIES HEEFT HET EILAND NIET. MET HET VOCHTIGE NOORDEN EN DROGE ZUIDEN IS DIT EEN EILAND VOOR ELK WAT WILS. TEN NOORDEN VAN LA GOMERA LIGT DE ZESHOEKIGE LOS ORGANOS, ORGELPIJPEN, STEILE BASALTEN KOLOMMEN.

SPANJE - LA GOMERA
WANDELINGEN OP DE PAREL VAN DE CANAREN

Inmiddels heb ik dit fantastische eiland zesenentwintig keer bezocht en heeft het een warm plekje in mijn hart gekregen. De eerste keer in 1993 dat we op het eiland aankwamen met de boot in San Sebastian zal ik nooit vergeten. Door een tip van een kennis om hier te gaan wandelen werd dit het wandeleiland waar ik nog vaak terug zal keren. Misschien kwam het doordat dit eiland alleen per boot te bereiken is, maar de aankomst op het eiland met de oprijzende rotspartijen is overweldigend. Na geland te zijn op Tenerife vertrok de boot richting La Gomera. Wanneer je het eiland nadert, doemt het eiland als een vulkanische rots met steile wanden uit de Atlantische Oceaan op. Het prachtige landschap met steile barranco’s vanaf de bergtoppen naar de zee met een oerbos midden op het eiland was niet enige wat trok. Vooral ook de bewoners grepen me. Ze leven met de dag, weten wel degelijk wat er op deze aardbol gebeurt maar hebben een innerlijke rust die ik zelden ben tegengekomen. Alles gaat in een tempo waarbij ze lijken te zweven bij elke pas die ze zetten. Men laat zich niet gek maken maar doen toch de dingen die gedaan moeten worden. Met een lachje begroetend maar ook met een lachje spottend, helpen of begroet men je. Je komt terug bij deze mensen wanneer de wandeling ten einde is. Het wordt bijna een doel op zich: het is een extra schoonheid van de wandelingen op het eiland. Ik zal deze contacten nooit vergeten en op dit eiland altijd blijven komen. Hieronder is een beknopte opsomming van mijn gemaakte wandelingen in 22 jaar op dit wonderschone eiland. Er zijn tal van combinaties mogelijk tussen deze wandelingen met overal doorsteken, variaties en varianten.

Mijn wandelingen op La Gomera

Na 26 jaar wandelen op mijn eiland La Gomera zou het te ver reiken om alle wandelingen op te sommen. De wandeling door het oerbos naar El Cedro met aansluitend de lange kamwandeling naar Hermigua, de talloze wandelingen bij Vallehermoso waar een maanlandschap te zien is met uitzichten op de Atlantische Oceaan en La Palma, meer dan vijftien wandelingen om naar Valle Gran Rey terug te keren door het Dal van de Grote Koning, wandelingen tussen de bergdorpen Arure, Las Hayas, El Cercado en Chipude. Maar ook de charmante wandelingen rond de tafelberg La Fortaleze bij Chipude, de barrancowandelingen van Valle Gran Rey naar Playa de Santiago, meerder wandelingen door het oerbos in Nationaal Park La Garajonay en dan nog tientallen wandelingen over oude ezelspaden. Ik ken het eiland als mijn broekzak en zal er altijd terug blijven komen. Nooit ga ik naar eenzelfde vakantiebestemming, op één plekje na: La Gomera. De hartverwarmende mensen, de rust die ze hebben en de onbeperkte wandelmogelijkheden blijven mij elk jaar weer trekken. Daarom geen opsomming van al mijn wandelingen maar een collage van de meest mooie foto’s die ik tijdens mijn wandelingen heb gemaakt en daarbij een selectie van de mooiste wandelingen op mijn eiland.

WAAROM IK AL 22 KEER NAAR LA GOMERA GING WANDELEN EN GENOOT VAN ELKE STAP

Kies een van mijn gelopen wandelingen op La Gomera

Fotogalerij La Gomera

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE