Skip to main content
search

Zwitserland

Zwitserland

Wandelen in het land van raclette en schoonheid

De Dents des Midi, de tanden van het Midden, een gebergte in de Alpen. Hier liep ik van hut naar hut over de Tour des Dents de Midi in het hooggebergte door een mooi bergmassief.

DENTS DES MIDI - WANDELINGEN IN ONTOEGANKELIJK BERGMASSIEF

Nog redelijk onervaren in het bergwandelen, gingen we met de auto op weg naar Martigny in Zwitserland. De bergtocht door vrijwel ongerepte en wilde natuur was imposant. Nog niet gewoon aan hoge toppen van ruim 3000 meter was de bergwereld adembenemend. De ruige natuur overheerst. De kabelbanen naar bergtoppen ontbreken er en er voeren geen wegen naar de passen. Je moet hier wel te voet en daardoor kom je op plaatsen waar de natuur onbedorven en puur is in een berglucht die zuiver is en die rust en stilte geeft in deze hectische wereld. De Dents du Midi is een gebergte in de Zwitserse Alpen, ten westen van de plaats Martigny.

De top van het gebergte wordt gevormd door een twee kilometer lange bergkam zeven, ongeveer even hoge toppen liggen. Van west naar oost zijn dat de Haute Cime (3258 m, hoogste top), Doigt de Salanfe (3210 m), Doigt de Champery (3200 m), Dent Jaune (3186 m), Eperon (3114 m), Cathedrale (3160 m) en Cime de l’Est (3178 m). In het noorden worden de Dents du Midi begrensd door het Val d’Illiez, in het zuiden door het Lac de Salanfe en in het oosten door het Rhondedal. In dit laatste dal vertoont het gebergte een zeer steile wand, evenals de aan de andere zijde van dal gelegen Dent de Morcles (2926 m), waardoor de zogenaamde “Poort van Wallis” is ontstaan. De route is ongeveer 40 kilometer lang dat in drie tot vier dagetappes van hut tot hut voert. Het grootste gedeelte van de route wordt afgelegd op een hoogte tussen de 1700 en 2100 meter. Wandelen in deze bergstreek is voor al genieten van de rust en lopen van berghut naar berghut. Je bent een week compleet van het snelle leven verwijderd en ervaart het wandelen daar dan ook als zodanig.

ETAPPES VAN DE TOUR DES DENTS DE MIDI

  • Van La Doey naar Refuge Anteme
  • Van Refuge Anteme naar Cabane de Salanfe
  • Van Cabane de Salanfe naar Cime de l’Est
  • Van Cabane de Salanfe naar Doey
Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE