Skip to main content
search

Zakynthos

Skoposmassief op wandelvakantie op Grieks eiland Zakynthos
Grieks huis op wandelvakantie op Grieks eiland Zakynthos
Baai van Kalamaki op wandelvakantie op Grieks eiland Zakynthos
Wandelweg op wandelvakantie op Grieks eiland Zakynthos

ZAKYNTHOS GRIEKENLAND

ZAKYNTHOS IS EEN GRIEKS EILAND, OOK BEKEND ONDER DE NAAM ZANTE OF ZACINTO. HET BEHOORT MET ONDER MEER LEFKAS EN KAFELONIA TOT DE IONISCHE EILANDEN, HET IS HET DERDE EILAND IN GROOTTE VAN DE EILANDGROEP. ZAKYNTHOSZAKYNTHOS HEEFT OM DE UNIEKE FLORA EN FAUNA TE BESCHERMEN EEN NATIONAL MARINE PARK IN EN RONDOM DE BAAI VAN LAGANAS. HET PARK BESTAAT SINDS 1 DECEMBER 1999 EN HIERBINNEN GELDEN STRIKTE REGELS.

ZAKYNTHOS - GRIEKENLAND
WANDELINGEN DOOR SCHILDPADDENRESERVAAT

Zomer 2008 heb ik met mijn gezin Zakynthos bezocht. Typisch Grieks maar ook zeker met invloeden van de Italianen. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Europa dankzij de sleutelpositie tussen de Middelandse Zee en de rest van het Europese vasteland. De Venetianen noemde het zuidelijkste eiland in de Ionische Zee ‘Flor de Levante’, bloem van de Levant. Zij waren onder de indruk van de vruchtbaarheid van het 406 vierkante kilometer grote eiland, de goede wijn, het lieflijke landschap en de schoonheid van de hoofdstad. Om de stranden gaven ze niets. Deze stranden trekken nu massaal toeristen, veelal uit Engeland, aan. Maar het binnenland is mooi en er zijn mooie wandelingen te maken. Dezelfde stranden trekken jaarlijks in de zomer vele schildpadden aan die hier hun nesten komen maken en deze vullen met honderden eieren. Het type zand en de warmte zorgen ervoor dat de beschermde caretta-caretta hier voor het nageslacht kan zorgen waarna ze weer uitwaaieren over de Middelandse Zee. Men heeft het belang hiervan ingezien en de zuidkust is dan ook uitgeroepen tot nationaal zeepark.

Wandelen op Zakynthos is zoals overal in Griekenland vooral wandelen onder een brandende zon in een landschap wat droog en dor is. Het midden van het eiland is vlak en zeer vruchtbaar. Aan de westkust loop een bergrug tot een hoogte van 756 meter en in het oosten ligt nog een kleine bergrug, het Skoposmassief. Dat dit eiland nog niet echt ontdekt is door de wandelaar blijkt wel uit het feit dat er geen bewegwijzerde routes zijn en de wandelmogelijkheden dan ook beperkt zijn. Ook wandelboeken over het eiland zijn niet te verkrijgen en het is dan ook vooral zelf op onderzoek uitgaan. Dat je wel eens fout loopt moet je op de koop toe nemen maar als je goed zoekt, zijn er mooie plekjes waar de gemiddelde toerist nooit zal komen.

Kies een van mijn wandelingen op Zakynthos

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE