Skip to main content
search

Geschiedenis Ambulare

Henrievanzoggel. blogspot.com

Screenshot Blogger Wandelblog Ambulare

Op 1 mei 2007 werd de basis gelegd voor Wandelblog Ambulare. Via blogspot.com is door mij de eerste blog gepost. Ik wandelde al sinds 1982 maar vanaf genoemde datum heb ik mijn wandelingen beschreven via korte beschrijvingen. Het begon met een soort dagboek en dat is het nu eigenlijk nog steeds. Nog niet vergezeld van foto’s of kaarten van de gemaakte wandeling, maar wel persoonlijk en uit het hart geschreven en waar nodig met tips en adviezen.

Ambulare - Wandel- en stappensite

Screenshot Wandelblog Ambulare gemaakt met Microsoft Frontpage

Het vastleggen een domeinnaam was de aanleiding om een eigen website te gaan bouwen. Ambulare betekent in het latijn ‘stappen, wandelen, ambulant zijn’, en het leek mij een mooie naam voor een website waarin ik mijzelf kon presenteren. Het werd Ambulare – Wandel- en stappensite omdat ik naast het wandelen nog meer persoonlijke dingen beschreef zoals het werken met hobby als passie, het werken met hout. Langzaam kwamen foto’s bij de verhalen en ook schreef ik voor het eerst over zelfbedachte wandelingen. De website werd gebouwd met Microsoft Frontpage, veel werken met coderingen en natuurlijk ook beperkingen qua vormgeving en mogelijkheden.

Ambulare - Elke stap is er een

Screenshot Wandelblog Ambulare gemaakt in Dreamweaver

Het gebruik van Dreamweaver van Adobe bood ontzettend veel meer mogelijkheden om een mooiere website te bouwen. Ik vond het nodig de naam te veranderen in Ambulare – Elke stap is er een. Het dekte volledig de lading, de foto’s namen toe en ook de kwaliteit van de afbeeldingen. De vormgeving bood meer mogelijkheden, wel nog steeds met kleine beperkingen, maar steeds mooier en spettender.

Wandelblog Ambulare

Screenshot Wandelblog Ambulare gemaakt in Dreamweaver

De aanschaf van een mooie template die ik kon bewerken met Dreamweaver bood mij echt de kans om een nog mooiere website te bouwen. Er kwam meer eenheid in de blogspots en de foto’s werden nog prominenter in beeld gebracht. Beelden zeggen vaak meer dan woorden en de foto’s gaven een nog beter beeld van de indrukken die ik op wandelingen opdeed. De navigatiemogelijkheden werden beter en met kunst- en vliegwerk was het mogelijk om reacties te geven op wandelingen. Ik vond op dat moment echt de tijd rijp voor een naamsverandering en het werd Wandelblog Ambulare, een bijna dagelijks blog over de wandelingen die ik maakte.

Wandelblog Ambulare 2019

Een modern blog in deze tijd moet eigenlijk met WordPress gebouwd worden. Maar het overzetten van 850 wandelingen en meer dan 5.000 foto’s weerhielden mij ervan om deze opensource software te gebruiken. Een vriend van mijn zoon heeft me geholpen in het wegwijs maken in de softwaren en hij heeft me uiteindelijk overgehaald deze prachtige software te gebruiken. Het resultaat is een dagboek van bijna 40 jaar wandelen: meer dan 1200 wandelingen en duizenden foto’s als toelichting op de prachtige plekken waar ik al wandelend langs ben gekomen. Alle wandelingen worden toegelicht met een korte en beknopte beschrijving waarna een persoonlijk verhaal volgt met interessante plekken en sfeerbeschrijvingen. In wandelingen van voor 2007 ontbreekt dit laatste gedeelte en van wandelingen waarvan ik geen foto’s heb gemaakt, is een foto bijgevoegd die ik later op deze route heb gemaakt.

Verder zijn alle wandelingen van categorieën voorzien zodat ze makkelijk zijn terug te vinden in de zoekmachine die in de site is ingebouwd. Verder staat bij elke wandeling de wandeling die ik ervoor en erna maakte en worden gerelateerde wandelingen genoemd om verder te bekijken. Daarnaast is er de mogelijkheid om te reageren en kunnen bezoekers zich abonneren zodat ze op de hoogte worden gesteld van nieuwe door mij gemaakte wandelingen.

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE