Skip to main content
search

Sao Miguel – Azoren

Warmwaterbron tijdens wandelvakantie op Portugees eiland Sao Miguel op de Azoren
Bloemenpracht tijdens wandelvakantie op Portugees eiland Sao Miguel op de Azoren
Lagoa de Fogo tijdens wandelvakantie op Portugees eiland Sao Miguel op de Azoren
Noordkust bij Ponta Delgado tijdens wandelvakantie op Portugees eiland Sao Miguel op de Azoren

SAO MIGUEL – AZOREN – PORTUGAL

DE AZOREN LIGGEN MIDDEN IN DE ATLANTISCHE OCEAAN. DE ARCHIPEL BESTAAT UIT NEGEN EILANDEN, WAARVAN SAO MIGUEL DE GROOTSTE IS. HET EILAND WORDT OOK WEL HET GROENE EILAND GENOEMD. DAT IS NIET VOOR NIETS. OP DE WEELDERIGE BERMEN LANGS DE WEGEN GROEIEN SPONTAAN DE MOOIESTE BLOEMEN, WAARONDER VERSCHILLENDE SOORTEN HORTENSIA’S. HIERDOOR ONTSTAAT ER EEN BLAUWE GLOED VAN BLOEMEN OVER HET EILAND.

SAO MIGUEL - AZOREN - PORTUGAL
WANDELINGEN DOOR BIJZONDER VULKANISCH LANDSCHAP

In juni 2007 maakte ik de wandelvakantie naar het Azoreneiland Sao Miguel. Alhoewel de eerste dagen werden overheerst door mist en zelfs zware regenbuien zijn de herinneringen aan de wandelingen fantastisch. Op de overige dagen kwamen er wel zonnestralen door maar in de hogere gelegen gebieden kwam ook snel en vaak de mist opzetten. Voordeel was dat deze ook vaak weer snel verdween waardoor fantastisch uitzichten op lagere gebieden en de Atlantsiche Oceaan tevoorschijn kwamen. De bevolking was hartverwarmend gastvrij en de wandelingen naar modderbronnen, kratermeren en grillige kustlijnen met uitzichten op de Atlantische Oceaan waren fantastisch.

Overal in het landschap overheersen de hortensia’s. Het geeft het eiland Sao Miguel een bijna blauw-wit deken over zich. Het eiland wordt bewoond door 150.000 mensen terwijl 300.000 koeien de vulkanische grond begrazen. De hortensia die bijna niet uit te roeien is en op de Azoren een perfect klimaat treft werden aanvankelijk gebruikt als afscheiding voor de weilanden op de hellingen. De planten woekerden echter zo erg dat deze plant overvloedig aanwezig is. Sao Miguel wordt ook wel het ‘Groene Eiland’ genoemd en de wandelingen die je maakt op het eiland, worden dan ook overal begeleid door deze plant. Het landschap kenmerkt zich door glooiende weilanden op de hellingen, een reeks van kratermeren op hoogte en een aantal dicht begroeide bosgebieden. Het eiland behoort tot de Azoren die een archipel vormen in de Atlantische Oceaan op een afstand van 1448 km van het Iberisch schiereiland. De archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden waarvan Sao Miguel het grootste eiland is en oostelijk gelegen is. Grootste bezienswaardigheden met tegelijk prachtige wandelplekken zijn aan de westkant van het eiland de Sete Cidades, een tweetal meren gelegen in een krater met een omtrek van 12 kilometer. In het oosten zijn het de warme bronnen van Furnas en de botanische tuin in dat stadje. De hoofdstad Ponte Delgada geeft een beeld van enerzijds het koloniale verleden van walvisvaarders en zeevaarders op doorreis naar Amerika en anderzijds een stad die modern is en meegaat in zijn tijd.

Kies een van mijn wandelingen op Sao Miquel op de Azoren

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE