5-10 KMGegarandeerd OnregelmatigStadswandelingWandelen naar de campusZuid-Holland

Wandelen naar de Campus – TU Delft – Grote gebouwen in een zee van ruimte

Door 3 augustus 2019 augustus 8th, 2019 Geen berichten
KIJK ROND OP

DE TU DELFT

Roeivereniging LAGA, de Universiteitsbibliotheek en de Aula

MEDE DOOR DE GOEDE RELATIES DIE DELFT ONDERHIELD MET HET KONINGSHUIS, ZORGDE ERVOOR DAT DELFT EN NIETEEN VAN DE NABURIGE STEDEN EEN TECHNISCHE UNIVERSITEIT KREEG. NADAT WILLEM VAN ORANJE ZICH IN 1572 IN DELFT VESTIGDE OM VAN DAARUIT LEIDING TE GEVEN AAN DE STRIJD TEGEN DE SPANJAARDEN GROEIDE DEZE STAD UIT TOT DE ZOGENAAMDE WAPENKAMER VAN HET LAND. HIER WERDEN WAPENS EN MUNITIE GEMAAKT EN OOK OPGESLAGEN. DAAROM WAS NIET ALLEEN KENNIS VAN OORLOGSVOERING NODIG MAAR OOK VAN TECHNIEK. HET WERD DE BASIS VOOR DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT.

Wandelen naar de campus, weer eens wat anders, maar o zo leuk. Al wandelende wordt het verhaal verteld hoe de universiteit ontstond, de band met de Oranjes, de statige en geweldig mooie gebouwen waar de universiteit begon, hoe de campus zich langzaam de stad uit verplaatste en wat een geweldig moderne gebouwen er inmiddels op de campus staan.

Onderweg maak je een uitstapje in het Science Center, de botanische tuin en de universiteitsbibliotheek. Dit gebouw is een pareltje qua ontwerp met een schuin oplopen groen grasdak en een punt in het midden die in het gebouw is doorgevoerd. Een inspirerende en leuke omgeving, studenten uit allerlei landen die hier elkaar ontmoeten en studeren.

Studensociëteit Alcuin

De Heiligegeestkapel

Science Center

Studentenroeivereniging Laga

Observatorium

De aula

Universiteitsbibliotheek

Studentenflats

Kaart wordt geladen, even geduld a.u.b....

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: