15-20 KMGroene HartpadZuid-Holland

Groene Hartpad – Zoetermeer-Delft – Wandelen naar stad van Oranjes

Door 23 april 2011 april 27th, 2021 Geen berichten

Het Delftse Hout, de mooiste panorama's en Delfs Blauw

JE WANDELT DOOR HET BESCHERMDE STADSGEZICHT LANGS DE OUDE KERK MET DE ROBUUSTE TOREN TOT U DOOR HET DELFTSE HOUT LANGS DE GROTE PLAS LOOPT. IN HET POLDERLAND HEB JE DE MOOISTE PANORAMA’S OP LINKS MOERASACHTIGE GEBIED EN JONG BOS EN RECHTS WEILANDEN MET IN DE VERTE DE KASSEN. TOT IN DELFT, STAD VAN ORANJES DIE AL EEUWENLANG IN DEZE STAD MET ELKAAR ZIJN VERBONDEN, VAN TECHNIEK MET DE TU DELFT EN VAN DELFTS BLAUW UIT DE TIJD VAN DE VOC.

Een etappe die werd beheerst door perikelen op de snelweg door een gekantelde vrachtauto en treinen of bussen die of te laat waren of niet liepen. Het gedeelte van Zoetermeer naar Delft gaat vooramelijk door bossen die met hun voeten in de natte grond staan. Eerstens over het voormalige Floriadeterrein wandel je rustig via Pijnacker richting Delft waarbij je net voor Delft langs de Delftse Hout prachtig langs het water loopt waarbij ook een mogelijkheid is om wat te drinken of eten. Van Delft naar Zoetermeer loopt een goede NS-verbinding.

Omdat ik in de verkeerde bus stapte richting Rotterdam, kwam ineens de mogelijkheid om bij de Zweth uit te stappen. Zo gezegd zo gedaan, waarna je langs de Zweth langs het water loopt waarbij links de skyline van Delft en rechts de imposante en prachtige skyline van Rotterdam ligt, prachtig en het mooiste punt van het Groene Hartpad waar je Rotterdam op afstand ziet liggen. Van Berkel en Rodenrijs kom je met de metro in Rotterdam als die niet zoals dit weekend wegens onderhoud niet loopt, de snelbus bood de oplossing. De natuur explodeert door de vroege warmte, veel stuifmeel en planten en bomen die supersnel opkomen. Nog een etappe en het Groene Hartpad is volbracht. Bus lijn 40 brengt je van Delft naar de Zweth. De markering is bijna overal goed maar soms moet je opletten en met de kaart lopen omdat de tekens onduidelijk of weg zijn.

GA NAAR DE KAART

Laat een bericht achter