10-15 KMeilandwandelingLa Gomera

Van Chorros de Epina naar het maanlandschap van Vallehermoso

Door 18 maart 2019 september 17th, 2019 Geen berichten
KIJK ROND IN

HET MAANLANDSCHAP VAN VALLEHERMOSO

Vallehermoso, rotsformaties en een maanlandschap

AAN DE RUIGE NOORDKUST LIGT VALLEHERMOSO WAAR DE GOLVEN VAN DE ATLANTISCHE OCEAAN CONSTANT OP DE ROTSEN BEUKEN. DEZE NOORDKUST HEEFT LANG VOOR DE AFZONDERING VAN VALLEHERMOSO GEZORGD EN DAT IS PLAATSELIJK NOG GOED TE MERKEN. DE BEVOLKING IS ANDERS DAN ELDERS OP HET EILAND, MEER OP ZICHZELF EN NORSER. DIT ALLES WORDT NOG EENS VERSTERKT DOOR HET WAT ANDERE KLIMAAT DAN ZOALS IN HET ZUIDEN VAN LA GOMERA. MAAR ER LIGT WEL EEN VAN DE MOOISTE WANDELINGEN VAN HET EILAND. BIJZONDERE ROTSFORMATIES, OVERBLIJFSELEN VAN VULKANISCHE ACITIVITEIT IN ALLERLEI KLEUREN TONEN EEN HEEL APART LANDSCHAP WAAR JE JE OP DE MAAN WAANT.

Chorros de Epina

Vanaf Chorros de Epina loopt de wandeling over een lange onverharde weg naar de noordkust van het eiland. Chorros de Epina was een pleisterplaats en vlakbij is een kapel. Onder de kapel ontspringen de beroemde bronnen van Epina, waarvan beweerd wordt dat het water heilzame krachten heeft.  Hier staan vaak mensen om flessen te vullen, je weet tenslotte maar nooit. Het water zou goed zijn voor de gezondheid, een gelukkig huwelijk en het geeft ook magische krachten …

Maanlandschap

Bij de kapel Ermita de Santa Clara begint een bijzonder landschap. De meest vreemde kleuren komen hier aan de oppervlakte en je ziet de kleine uitbarstingen van vulkanen miljoenen jaren geleden. De kapel is aan Santa Clara gewijd en de legende zegt dat deze gesticht werd met een afbeelding dat door vissers op het strand gevonden was. De tempel werd al in de zeventiende eeuw op een andere plaats vermeld. De huidige kapel is de derde in dit gebied, waar ze meer beschut staat en beter gelegen is voor de feestvieringen in augustus. Als je van het wandelpad af gaat, lijk je in een maanlandschap te lopen. Onder je de fantastische uitzichten op de ruige noordkust en bij helder weer zelfs op La Palma.

Wandeling op La Gomera naar het maanlandschap van Vallehermoso

Europees geld

Wat volgt is een lange afdaling naar het dal wat van Vallehermoso naar de zee leidt. Hier zijn de resten van een fort te zien en een mooie kapel. Deze is herbouwd nadat die door de zee verderop is opgeslokt. Maar wat meer opvalt is het gigantische zwembad. We hebben elk jaar deze wandeling gemaakt en de bouw van het zwembad hebben we in jaren zien gebeuren. Tot het klaar was en het vervolgens jaren heeft leeg gestaan, geen geld voor de exploitatie en geen bezoekers. Zo gaat dat hier op La Gomera, en zo gaat dat met Europees subsidiegeld. Angel, de taxichauffeur, lacht ermee, er zijn tal van voorbeelden die hier op lijken. Maar ze zijn er eigenlijk niet blij mee, het is zo, en het zal altijd zo blijven, zegt Angel lachend als hij ons terugbrengt naar La Calera in Valle Gran Rey.

Wandeling op La Gomera naar het maanlandschap van Vallehermoso

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: