Skip to main content
search
10-15 KMDuitslandRothaarsteige

Rothaarsteig – Winterberg-Ruhrquelle – Naar de bron van de Ruhr

By 19 juli 2018juli 7th, 2019No Comments
Kahler Pön Skilift in Ussseln tijdens wandeling van Willingen naar Usseln op wandelreis over Rothaarsteige in Sauerland in Duitsland

Een bron, de Ruhr en Winterberg

MET EEN PRACHTIG UITZICHT VOLGT DEZE WANDELING DE HEIDESTRASE (SINT JACOBSPAD) NAAR DE IN HET BOS GELEGEN BRON VAN DE RUHR. HET IS EEN BIJZONDERE PLAATS. DE WANDELING IS EEN DEEL VAN DE ROTHAARSTEIG EN VORMT TEGELIJK, OMDAT ER BIJ DE BRON VAN DE RUHR GEEN BUSHALTE IS, HET BEGIN VAN DE RUHR-HOOGTEWEG. HET BEGINPUNT WINTERBERG IS DE HOOGSTGELEGEN STAD EN HET BELANGRIJKSTE WINTERSPORTCENTRUM MET TAL VAN FACILITEITEN VAN NORDREIN-WESTFALEN.

Startpunt is Winterberg waarna je door het steile dal op een hoog en prachtig pad naar het noorden loopt. Hierna volgen ben mooie graanvelden afgewisseld met bossen tot je bij de bron van de Ruhr komt. Je loopt via de Ruhrquellehütte terug waar je wat kunt eten en drinken. Een korte maar mooie en betoverende wandeling waarbij het dal van de beginnende Ruhr het hoogtepunt is met bloeiende kleurrijke planten en grazende koeien.

Leave a Reply

Close Menu