Skip to main content
search
15-20 KMDuitslandRothaarsteige

Rothaarsteig – Kahler Asten-Hoheleye – Naar de bron van de Lenne

By 20 juli 2018juli 7th, 2019No Comments
Beeld in Langewiese tijdens wandeling van Kahler Asten naar de Hoheleyehutte over de Rothaarsteige in Sauerland in Duitsland

De bron van de Lenne, een historische grensweg en de Kahler Asten

VANAF DE HOOGSTE WINTERSPORTBERG VAN NORDRHEIN-WESTFAHLEN AAN DE BRON VAN DE LENNE VOLGT DE ROTHAARSTEIG MET EEN PRACHTIG UITZICHT DE ROTHAARKAMM NAAR DE BERGDORPEN LANGEWIESE EN HOHELEYE AAN DE HISTORISCHE GRENSWEG TUSSEN WESTFALEN EN HET WITTGENSTEINER LAND. HET LENNETAL LEIDT TERUG NAAR DE BRON VAN DE KAHLER ASTEN. DE BOSBESSEN GROEIEN WELIG EN DE TOREN OP DE KAHLER ASTEN STAAT FIER MIDDEN OP DE HEIDEVLAKTE. MISSCHIEN KUN JE ZE PLUKKEN.

Al snel loop je van de heide op de Kahler Asten naar de bron van de Lenne, het riviertje wat verderop in de wandeling stromend langs je glijdt. Het bergdorp Langewiese is wandelvriendelijk en een mooie tussenstop. Verder naar de Hoheleye waar de berghut wederom een mooi rustpunt is waarna je sterk afdaalt naar de Lenne. Heel lanzaam loopt het pad omhoog langs het stromende riviertje. Tot op het eind een steile klim weer naar de bron van de Lenne leidt.

Leave a Reply

Close Menu