Skip to main content
search
15-20 KMDuitslandRothaarsteige

Rothaarsteig – Willingen-Usseln – Wandelen over de hoogste bergweide van Sauerland

By 18 juli 2018juli 7th, 2019No Comments
Markering Rothaarsteige tijdens wandeling van Willingen naar Usseln op wandelreis over Rothaarsteige in Sauerland in Duitsland

De Ettelsberg, de hoogste bergweide van het Sauerland en een kuuroord

DEZE BERGWANDELING LEIDT MET PRACHTIGE UITZICHTPUNTEN OVER DE ETTELSBERG, DE PANORAMA- EN VRIJETIJDSBERG VAN HET NATUURPARK DIEMELSEE, NAAR DE NEUE HAGEN, DE HOOGSTE BERGWEIDE VAN HET SAUERLAND, EN OVER DE UPLANDSTEIG NAAR DE BRON VAN DE DIEMEL. HET UITGANGSPUNT IS WILLINGEN, EEN KUUROORD EN GENEESKRACHTIGE KNEIPP-BANDPLAATS IN HET NATUURPARK DIEMELSEE. WILLINGEN IS OOK DE BELANGRIJKSTE WINTERSPORTPLAATS AAN DE HESSISCHE ZIJDE MET TAL VAN LIFTEN.

Je wandelt eerst door dichte bossen met af en toe een picknickplaats en plekken die herinneren aan de ijzerindustrie. Ook markante grensstenen die de grens van het Pruisische Rijk aangaven, tot je licht stijgt naar de Hillkopf loopt. Van hieruit daal je kilometers baar Usseln met prachtige vergezichten. Het pad der Zinnen krijgt extra cachet door kunstwerkjes uit hout/bomen. Verder naar Usseln langs een kabbelend beekje, grazende koeien en korenvelden. De trein brengt je weer terug in Willingen.

Leave a Reply

Close Menu