Skip to main content
search
5-10 KMDuitslandRothaarsteige

Rothaarsteig – Jagdhaus-Rhein-Weser-Turm – Wandelen langs de Margarethastein

By 17 juli 2018juli 7th, 2019No Comments
Margarethastein tijdens wandeling van Jaghaus naar Thein-Weser-Turm op wandelreis over Rothaarsteige in Sauerland in Duitsland

De Margarethenstein, de Rhein-Weser-Turm en een mysterieius bos

DE AFWEZIGHEID VAN RIJWEGEN TUSSEN JAGDHAUS EN DE RHEIN-WESER-TURM MAAKT DEZE PRACHTIGE WANDELING LANGS PRACHTIGE UITZICHTPUNTEN IN DE STILTE VAN HET BOS MOGELIJK. JE VOLGT DE ROTHAARSTEIG, PASSEERT DE MARGARETHENSTEIN TOT DE RHEIN-WESER-TURM. DEZE TOREN VORMT DE GRENSVAN DE SIEG DIE OP DE KAM ONTSPRINGT NAAR HET WESTEN EN DE LAHN EN DE EDER NAAR HET OOSTEN. DE BOSSEN ZIJN MYSTERIEUS EN DICHT, JE WAANT JE ALSOF JE IN EEN SPROOKJE LOOPT.

De gehele etappe wandel je licht stijgend en licht dalend door dichte bossen. De soms wel tot 30 meter hoge dennen en sparren staan dicht op elkaar en liggen als een deken over de bergen. Soms een vergezicht tussen de bomen door maar over het algemeen dicht en schaduwrijk. Onderweg passeer je de Margareten Stein, een oude grenssteden, en je eindigt bij de toren Rhein-Weser-Turm waar je lekker en voor weinig geld traditioneel kunt eten.

Leave a Reply

Close Menu