20-25 KMGroot-BrittanniëMuur van Hadrianus

Muur van Hadrianus – Heddon on Wall-Chollerford – Wandelen over een oude militaire weg

Door 29 augustus 2017 juli 8th, 2019 Geen berichten
Romeins fort op een wandeling van Heddon on Wall naar Chollerford op een wandelreis over de Muur van Hadrianus in Engeland

Een oude militaire weg, het slagveld van Heavenfield en een Romeinse brug

JE VOLGT DE OUDE MILITAIRE WEG EN DE AARDEN VERDEDIGINGSWERKEN AAN WEERSZIJDEN VAN DE MUUR VAN HADRIANUS LANGS HET ROMEINSE FORT VAN RUDCHESTER EN DE PORT GATE. JE PASSEERT HET SLAGVELD VAN HEAVENFIELD, WAAR OSWALD, KONING VAN NORTHUMBRIA, IN 734 EEN BEROEMDE OVERWINNING BEHAALDE, VOORDAT U AANKOMT BIJ CHOLLERFORD, MET ZIJN ROMEINSE BRUG EN DE FASCINERENDE ROMEINSE FORT VAN CHESTERS, EEN BEZOEK MEER DAN WAARD.

Deze etappe volgt een redelijke drukke weg maar is niettemin de moeite waard. Het landschap verandert, het wordt opener en glooiender. Je passeert interessante Romeinse overblijfselen. De graanvelden en weidse weilanden te zien tot ver in het zuiden overheersen, een mooie tussenstop bij een herberg en langs hagen en muurtjes door het open landschap, nooit ver van de weg, richting Chollerford. De route gaat door velden waar ook het vee in graast. Je ziet meer en meer archeologische vondsten uit de Romeinse tijd.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: