Skip to main content
search
20-25 KMGroot-BrittanniëMuur van Hadrianus

Muur van Hadrianus – Wallsend-Heddon on Wall – Wandelen vanaf het Romeinse fort Segedunum

By 28 augustus 2017juli 8th, 2019No Comments
Muur van Hadrianus op een wandeling van Wallsend naar Heddon on Wall op een wandelreis over de Muur van Hadrianus in Engeland

Het Romeinse fort Segedunum, de rivier Tyne en een oude spoordijk

MET DE METRO NAAR WALLSEND VOOR HET BEGINPUNT VAN HADRIAN’S WALL PATH BIJ SEGEDUNUM, HET ROMEINSE FORT MET MUSEUM. JE LOOPT OVER VERHARDE PADEN DOOR NEWCASTLE LANGS DE OEVER VAN DE RIVER TYNE ONDER DE TALRIJKE BRUGGEN. RICHTING HEDDON LOOP JE OVER EEN NIET MEER GEBRUIKT SPOORTRACÉ MET FIETSPAD WAAR JE GENIET VAN DE GROENE VELDEN IN HET LIEFLIJK GELEGEN TYNEDALE. OP HET EINDPUNT ZIE JE HET EERSTE GOED BEWAARDE GEDEELTE VAN DE MACHTIGE MUUR VAN HADRIANUS.

De Muur van Hadrianus start in Wallsend waar de contouren van het Romeinse fort te zien zijn vanaf een mooi uitkijpunt. Verder langs de oevers van de Tyne eet je je vol aan de bramen. Het voet-/fietspad loopt richting Newcastle waar de imposante bruggen over de Tyne elkaar binnen enkele meters opvolgen. Verderop gaat het pad verder langs de rivier, het wordt hier al wat rustiger en over een oude spoordijk loop je langs golfterrein en rugbyvelden. Het landschap glooit licht, de rust overheerst tot je over een stijgende weg Heddon on Wall bereikt. Hier zijn de eerste goed bewaarde stukken van de muur te zien. In het dorp is de pub The Three Tuns een huiskamer waar je bier kunt drinken en het tevens ontmoetingspunt en buurtcentrum van het dorp is.

Leave a Reply

Close Menu