20-25 KMGroot-BrittanniëMuur van Hadrianus

Muur van Hadrianus – Chollerford-Once Brewed – Waar de muur door het landschap kronkelt

Door 30 augustus 2017 juli 8th, 2019 Geen berichten
Doorkijk in Muur van Hadrianus op een wandeling van Chollerford naar Once Brewed op wandelreis over Muur van Hadrianus in Engeland

Een Romeinse tempel, de Muur van Hadrianus en Northumberland

VIA HET NORTHUMBERLAND NATIONAAL PARK BEREIK JE EEN ROMEINSE TEMPEL IN HET FORT VAN BROCOLITIA. JE ZULT HIER MERKEN DAT JE LANGS EEN AANTAL VAN DE MEEST SPECTACULAIRE EN BEST BEWAARDE DELEN VAN DE MUUR VAN HADRIANUS LOOPT, WELKE OP EN NEER GAAT DOOR HET LANDSCHAP. KASTELEN EN TORENTJES, HET KOMT ALLEMAAL AAN BOD LANGS DE TOPPEN VAN DE NORTHUMBERLAND CRAGS. DE MUUR VAN HADRIANUS KRONKELT ALS EEN SLANG DOOR HET LANDSCHAP.

Je verlaat de Romeinse weg en duikt al snel de onbewoonde wereld in. Hoogteverschillen deren de muur niet, die kronkelt door het landschap. Je passeer eeuwenoude essen, talloze overstapjes en de muur is hier op veel plaatsen erg goed intakt. Langs de muur de diepe greppel die de noorderlingen tegen moest houden. Het is een betoverend landschap tot je in Once Brewed aankomt waar je overnacht in een herberg die kroeg, slaaplek, brouwerij en restaurant ineen is.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: