20-25 KMGroot-BrittanniëMuur van Hadrianus

Muur van Hadrianus – Once Brewed-Lanercost – Wandelen langs indrukwekkende restanten van de muur

Door 31 augustus 2017 juli 8th, 2019 Geen berichten
Steekover in landschap bij de Muur op een wandeling van Once Brewed naar Lanercost op wandelreis over Muur van Hadrianus in Engeland

De 'Robin Hood Tree', het Fort van Birdoswald en Lanercost

DEZE ETAPPE IS EEN SPANNENDE WANDELING WAARBIJ JE NAAR HET HOOGSTE PUNT VAN HET PAD BIJ GREEN SLACKS LOOPT. NA EEN BEZOEK TE HEBBEN GEBRACHT AAN DE ’ROBIN HOOD TREE’ OP SYCAMORE GAP EN GREAT CHESTERS FORT LEIDT DE WANDELING OVER DE MUUR NAAR HET FORT VAN BIRDOSWALD, DIE 2000 JAAR GELEDEN WAS BEWOOND. EEN VEEL ZACHTER LANDSCHAP LEIDT JE NAAR LANERCOST PRIORY, OOIT ZES MAANDEN LANG DE HOOFDSTAD VAN ENGELAND EN PRACHTIG GELEGEN IN HET LANDSCHAP.

Deze lange etappe gaat door het meest mooie en dramatische deel van de Muur van Hadrianus. Vanaf het hoogste punt van de muur heb je een fantastisch uitzicht op de bossen van North Cumberland en Lake District in het zuiden. De restanten van de muur zijn hier indrukwekkend tot je afzakt naar het prachtige Lanercost, een oude abdij die werd verboden toen Koning Hendrik aan de macht kwam. De sfeer is hier echt engels met een bed and breakfast waar je avondeten wordt opgediend door een butler aan een tafel met alle internationale gasten. Geweldig.

Laat een bericht achter