Skip to main content
search

Hermannsweg – Tecklenburg-Brochterbeck – Wandelen langs een oude spoorlijn

By 15 augustus 2017juli 8th, 201910-15 KM, Duitsland, Hermannsweg
Markering tijdens wandeling over Hermannsweg van Tecklenburg naar Brochterbeck op wandelreis in het Teuroburgerwald in Duitsland

Uitzichtpunten, statige bossen en een oude spoorlijn

VANUIT DE BURCHTSTAD TECKLENBURG GAAT DE HERMANNSWEG AFWISSELEND DOOR HET BOS EN LANGS UITZICHTPUNTEN OP HET KERKDORP BROCHTERBECK EN DE NOORDELIJKE KAM. DE WANDELING DOOR HET TEUTOBURGERWALD IS FENOMENAAL MOOI, OUDE STATIGE BOSSEN DIE VEEL LIJKEN OP DE BOSSEN ROND NIJMEGEN. DIEPE DALEN EN OUDE BEUKEN VERGEZELLEN JE NAAR HET STATION VAN BROCHTERBECK, GELEGEN AAN EEN OUDE SPOORLIJN BEKEND VAN DE TEUTO-EXPRESS. EEN AUTHENTIEK EN SPECIAAL GEBIED.

De stad Tecklenburg is alleen al een wandeling waard, oude vakwerkhuizen, kronkelende straatjes en een prachtig openluchttheater. Van hieruit wandel je langs de Bismarckturm het bos in over de kam van het bos, mooi gelegen met overal rust. Tot aan een boskapel vanwaar je langs de bosrand loopt met vergezichten op het noordelijke land. Verderop loop je langs statige beuken naar het station van Brochterbeck. Een mooie tussenstop voor een bakje koffie, tot je over oude kronkelende veldwegen weer richting Tecklenburg wandelt. De laatste kilometer stijg je weer naar de stad Tecklenburg langs paarden, vakwerkhuizen en ontelbare bramenstruiken.

Leave a Reply

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE