Skip to main content
search
10-15 KMDuitslandHermannsweg

Hermannsweg – Hagen-Borgberg-Duvensteine – Wandelen naar luchtkuuroord en offerplaatsen

By 14 augustus 2017juli 8th, 2019No Comments
Landweg tijdens wandeling over Hermannsweg van Hagen naar Borgberg Duvensteine op wandelreis in het Teuroburgerwald in Duitsland

De Hagener Borgber, een luchtkuuroord en de Duvensteine

DE HAGENER BORGBERG IS EEN PRACHTIG GEKLEURD GEBIED AAN DE NOORDFLANKEN VAN HET TEUTOBURGERWALD. HET LIGT TEGEN HAGEN, EEN LUCHTKUUROORD, EN EEN VAN DE MOOIST GELEGEN PLAATSEN IN DIT GEBIED. DE BORGBERG BIEDT MOOIE UITZICHTEN OP HET WIEHENGEBERGTE MET OVER DE BETOVERENDE SFEER IN HET BOS. DE SAGEN HERINNEREN HIER AAN OFFERPLAATSEN: DE TEUFELSQUELLE, EEN BRON, EN DE DUVENSTEINE. HET ZIJN KULTPLAATSEN UIT EEN VER GERMAANS VERLEDEN.

Vanuit het prachtige dorp Hagen loop je in een gevarieerd landschap met weiland en bos en tussen authentiek vakwerkhuizen naar de Borgberg. Het is een prachtig bos, vol oude beukenbomen en met paden en onverharde wegen zoals je die wenst dat ze moeten zijn. Op de rand van bos met rijke begroeïng en weelderige bloemen. De Teufelsquelle is een oude offerplaats waar een bron uit de berg stroomt en verderop groter wordt, en de Duvensteine verderop, die overigens amper te zien is door de begroeïng, duiden op een Germaans verleden, mysterieus zoals ook de sfeer van de bos en van de wandeling.

Leave a Reply

Close Menu