10-15 KMDuitslandHermannsweg

Hermannsweg – Riesenbeck-Hockendes Weib – Wandelen over de kam van het Teutoburgerwald

Door 16 augustus 2017 juli 8th, 2019 Geen berichten
Statieweg tijdens wandeling over Hermannsweg van Riesenbeck naar Hockendes Weib op wandelreis in het Teuroburgerwald in Duitsland

De kam van het Teutoburgerwald, een kruisweg en de Dörenther Klippen

OP AANGENAME BOSWEGEN LEIDT DE HERMANNSWEG OVER DE KAM VAN HET TEUTOBURGERWALD. LANGS HET NATUURBELEVINGSPARK DÖRENTHE EN LANGS HET KANAAL DORTMUND-EMS NAAR HET DORP RIESENBECK. RIESENBECK WAAR HET BEGIN VAN EEN KRUISWEG IS NAAR DE BRIGTER BERG VIA 256 TRAPPEN EN WAAR JE VOOR EEN PRIKKIE EEN KOFFIE MET SAHNE EN GEBAK KUNT NUTTIGEN. EEN KLEIN UITSTAPJE NAAR DE DÖRENTHER KLIPPEN KUN JE HALVERWEGE DE WANDELING MAKEN. DAT IS DE MOEITE WAARD.

Riesenbeck is een rustig plaatsje gelegen aan het kanaal Dortmund-Ems en hier stijg je via 256 trappen langs een kruisweg naar de kam van het Teutoburgerwald. Hier heb je een mooi uitzicht vanaf een uitkijkplatform. Het is een etappe die typisch is voor de Hermannsweg: rustige paden door een statig bos met af en toe mooie uitzichten op het lager gelegen land. Je komt langs een Mariakapel en herdenkingsstenen uit de 2e W.O. Verder loop je over kronkelende landwegen het bos uit naar het natuurbelevingspark waar je in de tuinen kunt struinen en een bakje koffie kunt drinken. Langs het kanaal Dortmund-Ems met blik op de schepen loop je terug naar Riesenbeck.

Laat een bericht achter