10-15 KMDuitslandHermannsweg

Hermannsweg – Tecklenburg-Lengerich – Wandelen bij hoge burcht van Tecklenburg

Door 17 augustus 2017 juli 8th, 2019 Geen berichten
Markering 'H' tijdens wandelig over de Hermannsweg van Tecklenburg naar Lengerich op wandelreis in het Teuroburgerwald in Duitsland

De hoge burcht van Tecklenburg, pelgrimages en een dorpswinkeltje

TUSSEN DE HOGE BURCHT VAN TECKLENBURG EN LENGERICH GAAT DE HERMANNSWEG DOOR EEN PARKLANDSCHAP MET HEERLIJKE UITZICHTEN OP MÜNSTERLAND. DE TUSSENSTOP LEEDEN IS SCHATTIG EN IS BEKEND OM ZIJN PELGRIMAGES. HIER LOOPT OOK DE JAKOBSPILGERWEG EN IN DE KERK KUN JE STEMPELEN VOOR DEZE PELGRIMWEG. HET IS ZOWIESO EEN RUSTPUNT ALS JE DE KERK EVEN BEZOEKT, VERDEROP HET MOOIE STADSPARKJE EN HET DORPSWINKELTJE WAT WORDT GERUND DOOR MENSEN MET EEN BEPERKING.

De Hermannsweg gaat vanaf de mooie stad Tecklenburg op rand van bos en weiland richting Leeden. Onderweg kun je een uitstapje maken naar de Herkenstein, gewijd aan de godin Herka, en symbool voor de vruchtbaarheid. Verder door bospartijen kom je in Leeden, een heel rustig en charmant plaatsje waar ook vele tekenen van de pelgrimages te zien zijn. De route gaat verder naar Lengerich door bossen met enorme beuken waarna je over oude veldwegen in Lengerich aankomt. Bus R45 brengt je terug in Tecklenburg.

Laat een bericht achter