Skip to main content
search
10-15 KMDuitslandHermannsweg

Hermannsweg – Brochterbeck-Hockendes Weib – Naar spectaculaire rotsformaties

By 13 augustus 2017juli 8th, 2019No Comments
Markering Hermannsweg tijdens wandeling over Hermannsweg van Brochterbeck naar Hockendes Weib op wandelreis in het Teuroburgerwald in Duitsland

De Dörenther Klippen, een beroemde hoge zandsteenrots en overal prachtige uitzichten

DE DÖRENTHER KLIPPEN BEHOREN TOT DE SPECTACULAIRSTE ROTSFOMATIES VAN HET TEUROBURGERWALD EN WAAR JE EEN PRACHTIG UITZICHT HEBT. DE BEROEMDSTE TOT 40 METER HOGE ZANDSTEENROTS IS DE HOCKENDE WEIB. DE HERMANNSWEG GAAT HIER AAN DEZE ROTSFORMATIE VOORBIJ DOOR HET ALS BESCHERMD NATUURGEBIED AANGEWEZEN BOSSEN VAN DE SANDSTEIN-HOGENZUGS. DE WANDELING VOLGT HET SCHITTEREND PARALLEL AAN DE KAM GELEGEN PAD MET OVERAL PRACHTIGE UITZICHTEN.

Een voorproefje van de binnenkort te openen nieuwe LAW De Romeinse Limes. De oude stad Nijmegen met overal verbindingen met de Romeinen, de Valkenhof en het Kronenburgpark. Je wandelt langs de rivier de Waal, eerst op de zuidoever en later langs de noordoever met Schotse Hooglanders en daartussen de geweldig mooie boogbrug. Door het project Ruimte voor de Waal kun je artistieke waterbouwwerken op hoog niveau bewonderen. Het uitzicht over de machtige rivier de Waal is mooi waarna je het intieme landschap van landgoed Doornik bewandelt. De moeite waard, leve de koning.

Leave a Reply

Close Menu