Skip to main content
search
20-25 KMNoord-HollandNS-wandelingWesterborkpad

Westerborkpad – Amsterdam-Weesp – In het spoor van de Joden op weg naar eindpunt Westerbork (deels NS-Wandeling Amsterdam)

By 21 november 2016december 1st, 2021No Comments

Amsterdam, het Anne Frankhuis en Diemen

VANAF JANUARI 1941 KWAMEN ER STEEDS MEER DISCRIMINERENDE VERBODEN VOOR JODEN. HEN WERD DE TOEGANG TOT BEPAALDE GELEGENHEDEN, ZOALS BIOSCOPEN, THEATERS EN VEEL WINKELS ONTZEGD EN ZE MOCHTEN GEEN BLOEDDONOR MEER ZIJN. VOLGENS RIJKSCOMMISSARIS SEYSS-INQUART WAREN JODEN VOOR DE NAZI’S GEEN NEDERLANDERS. MET DIT PRINCIPE BEGON HET TREITEREN VAN JODEN, HET PLUNDEREN VAN HUN EIGENDOMMEN EN HET CREËREN VAN EEN JOODSE WIJK IN AMSTERDAM.

De etappe start fantastisch want wandelen in Amsterdam is afgezien van de historische plekken waar je langs loopt, mooi. De geur van wiet, de coffeeshops, de branie van de Amsterdammer en de statige panden langs de grachten maken het geweldig om hier te lopen. Het Anne Frankhuis, de Synagoges, het Joods Museum en het Spiegelmonument herinneren aan de vervolging van de Joden in Amsterdam. Verderop is de etappe richting Diemen en Weesp minder: veel verkeer, veel snelwegen en een wirwar van treinsporen en wegen. De terugreis kan via de trein als rechtstreekse verbinding en de markering is goed. Ook de omleiding door de aanleg van een nieuwe tunnel is bewegwijzerd, al moet je hierdoor wel flink omlopen.

GA NAAR DE KAART

Leave a Reply

Close Menu