Skip to main content
search
15-20 KMGegarandeerd OnregelmatigGelderlandPark LingezegenTrage tochtenWandelen door oneindig laagland

Park Lingezegen te Voet – Polderpad-Uiterwaardenpad – Wandelen in het rivierenlandschap bij Nijmegen (Door oneindig laagland – Trage Tocht Bemmel)

By 15 november 2016april 29th, 2021No Comments

Muurschilderingen, waterminnende flora en beversporen

DEZE WANDELING VERLAAT BEMMEL AAN DE ZUIDKANT EN IN BEMMEL KUNT U EEN KIJKJE NEMEN BIJ DE 12E EEUWSE HERVORMDE KERK MET MUURSCHILDERINGEN EN KASTEELTJE DE KINKELENBURG. NA DE BEBOUWING KOM JE IN EEN TYPISCH UITERWAARDEN- EN RIVIERENLANDSCHAP MET BIJBEHORENDE WATERMINNENDE FLORA. HIER KUN JE ZELFS BEVERS EN BEVERSPOREN SPOTTEN. DE BEMMELER WAARD WORDT BESCHERMD DOOR RIVIERDIJKEN. LANGS DE DRUK BEVAREN EN FLINK STROMENDE WAAL NADER JE LENT.

Echt verse sporen van bevers, net afgeknaagde bomen tot wel 30 cm in doorsnede. Wat een kracht hebben die tanden. Het struinen door de uiterwaarden in de Bemmelse Waard maakt dit een extraatje. Overal zie je de loopsporen van de bevers, ze laten zich niet zien maar hebben zich hier zeker gevestigd. De wandeling is modderig maar telkens verrassend, doorkijkjes, nieuwe plassen, steenfabrieken, de Waal, scheepvaart en nog veel meer. Een erg mooie wandeling deels door niemandsland.

Leave a Reply

Close Menu