Henrie van Zoggel: 'In de wijk Shibuya is van alles te zien, hoogbouw en laagbouw, extreem en traditioneel. Het uitgaansgebied van Tokyo is een gebied om Tokyo te voelen en te proeven.'
Shibuya is een wijk in Tokyo waar de jeugd samenkomt om nieuwe trends aan elkaar te laten zien en waar de jeugd uitgaat. Het is ook de wijk waar je de uitspattingen ziet van Tokyo waarbij wij vooral interesse hebben in de woningbouw. Het is een allegaartje maar o zo leuk. Allerlei bouwvormen zie je hier langs elkaar. Halverwege zoeken we de rust op van het Yoyogi-park. Ook hier ontkomen we niet aan de tempels, het park is groots, de tempels ook. Het is heerlijk slenteren in dit gedeelte van Tokyo. Proeven van de grote stad.
Shibuya
De wijk staat bekend als een modecentrum en een uitgaansbuurt. Shibuya komt veelvuldig voor in Japanse media. Het bekendste voorbeeld in het westen is de Netflix adaptatie van de populaire manga Alice in Borderland. Het pop sub genre Shibuya-Kei is ontstaan in Shibuya gedurende de late jaren 90. Shibuya-Kei wordt gekenmerkt door de invloeden van Bossanova, Jazz, Funk en City Pop. De naam Shibuya-Kei komt van de wijk, waar vele restaurants en winkels liggen waar gedurende de jaren 90 deze muziekstijl werd afgespeeld.

Aoyama Cemetery
De beroemdste begraafplaats van Tokio, verspreid in de Minato-wijk van Tokio, is ook een beroemde kersenbloesemkijkplek in het voorjaar. Het is een historische begraafplaats met de graven van enkele van de grote figuren uit de Japanse geschiedenis. Het is een rustpunt in het centrum van Tokio en er wordt veel gewandeld en gejogd.


Yoyogipark
Yoyogi Park wordt door een wandelpad in twee delen verdeeld. Het natuurrijke gebied beslaat het grootste deel van het park. Hier komen voornamelijk mensen om op de uitgestrekte grasvelden of onder de bomen te picknicken en te barbecueën op een zonnige zondagmiddag. Daarnaast heb je de beroemde Meiji shrine met tempels. Wat nu Yoyogipark is, was de plaats van de eerste succesvolle gemotoriseerde vlucht met een vliegtuig in Japan, op 19 december 1910, door kapitein Yoshitoshi Tokugawa, waarna het een paradeterrein van het leger werd. Later werd het geselecteerd als de locatie voor de Olympische Zomerspelen 1964, en de verschillende Olympische gebouwen ontworpen door Kenzo Tange zijn nog steeds dicht in de buurt. In 1967 werd er een stadspark van gemaakt.


Foto's van de wandeling
Kenmerken van de wandeling
Rondje Uden is ontworpen door Henrie van Zoggel.
Op Wandelblog Ambulare vindt je nog meer wandelen in en rond Uden.
Afstand
11,5 kilometer
Soort wandeling
Rondwandeling
Landschap
Beek, bos en breuk
Beoordeling
7 (7/10)
Startpunt
Mijn huis
Datum
21-02-2025