Skip to main content
search
5-10 KMNoord-BrabantWandelen rond UdenWandelspecials Nederland

Ommetje Vorstenbosch – Wandelen over mijn geboortegrond

By 8 februari 2019april 29th, 2021No Comments

Bergakkers, het Riet en de Leijgraaf

OP INITIATIEF VAN DE DORPSRAAD VORSTENBOSCH, HET BRABANTS LANDSCHAP EN DE BRABANTSE MILIEUFEDERATIE IS HET OMMETJE VORSTENBOSCH ONTSTAAN. DAAROM ONDERWEG LOOP IK NU LANGS ENKELE CULTUURHISTORISCH EN LANDSCHAPPELIJKE BIJZONDERHEDEN. EN DIE BIJZONDERHEDEN IN HET OMMETJE LOPEN VEELAL OVER ONVERHARDE PADEN.

Dagen bracht ik er door, ik ben er geboren en getogen. Daarom loop ik nu na 35 jaar op plekken waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Jaren heb ik er gespeeld en heb activiteiten georganiseerd voor de jeugdvereniging. De wandeling gaat verder door de Bergakkers, een uitloper van de Bedafse Bergen. Maar ook langs het riviertje de Leijgraaf die van Boekel naar Middelrode stroomt. Het riviertje zie ik langs me stromen, het mondt daar in de Aa uit. De wandeling gaat verder door de Peelstraat in het Riet. Wat geniet ik van het straatje wat voor de ruilverkaveling nog een mooi laantje met bomen en een sloot was. Hier waren vroeger hopstruiken en door groepen jeugd uit Vorstenbosch werden gevechten geleverd. Er werden hutten gebouwd en over sloten gesprongen.

De doorkijkjes naar het dorp met de kerk en de windmolen zijn prachtig en maken de wandeling verrassend. En de volgende keer zal mijn geboortedorp niet zo lang meer wachten hoeven te wachten op een wandeling van mij.

GA NAAR DE KAART

Wandelidee ‘Langs de Leijgraaf’

Ik schreef een artikel over een wandeling langs de Leijgraaf van Boekel, Vorstenbosch naar Middelrode in Noord-Brabant.

Leave a Reply

Close Menu