0-5 KMNoord-BrabantWandelen rond UdenWandelspecials Nederland

Ommetje De Kuilen – Mill – Rond voormalige zandafgraving

Door 5 april 2020 april 19th, 2020 Geen berichten
KIJK ROND BIJ

DE KUILEN IN MILL

Mill, de Kuilen en een zandafgraving

OMMETJE DE KUILEN BRENGT JE LANGS MOOIE PLEKJES LANGS EEN VOORMALIGE ZANDAFGRAVING. DE KUILEN WAAR OOIT ZANDGRAAFMACHINES STONDEN IS EEN VERRRASSEND PLASSENGEBIED DAT STEEDS MEER EEN NATUURLIJK KARAKTER KRIJGT.

De Kuilen

In de wederopbouwperiode van de jaren ’50 had men een grote behoefte aan grondstoffen. In het gebied won men zand en grind. Na de winning bleven grote plassen achter die tegenwoordig een hoge waarde heeft voor de natuur en de recreatie. Vanaf 1919 plantte men dennen aan om de heide enige commerciële waarde te geven. Tegenwoordig vormt Natuurmonumenten de bossen om tot gevarieerde bossen met een rijker planten en dierenleven.

In de Tweede Wereldoorlog legden de geallieerden hier een klein, tijdelijk vliegveldje aan als extra steun aan het front. Een langgerekte wal met bomen en struiken vormt de enige tastbare herinnering aan dit verleden. Naast de grote waterplassen kom je n het gebied ook plas- en drasplekjes en poelen tegen. Hier voelen zich weer hele andere planten en dieren thuis. In het water leven de bruine en groene kikker alsmede de alpenwatersalamander.

Ommetje de Kuilen Mill
Ommetje de Kuilen Mill
Ommetje de Kuilen Mill
Kaart wordt geladen, even geduld a.u.b....

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: