5-10 KMNoord-HollandNoord-Hollandpad

Noord Hollandpad – Pont Buitenhuizen-Halfweg – Wandelen langs imposante zeeschepen op Noordzeekanaal

Door 29 april 2017 juli 8th, 2019 Geen berichten
Westhoffplas Spaarndam tijdens wandeling van Pont Buitenhuizen naar Halfweg over het Noord-Hollandpad

Slingerende bospaadjes, een Middeleeuwse zeedijk en vliegtuigen van Schiphol

VANAF DE PONT LOOP JE VIA SLINGERENDE BOSPAADJES NAAR SPAARNDAM WAAR DEZE ETAPPE DE INLAAGDIJK, DE MIDDELEEUWSE ZEEDIJK, VOLGT. VLAK VOOR HALFWEG IS DE OUDE DIJK DEELS VERVANGEN DOOR EEN NIEUWE DIJK, DE SPAARNDAMMERDIJK. VANAF DEZE SLINGERENDE DIJK IS HET EVEN GENIETEN VAN HET WEIDSE UITZICHT. TALLOZE WEIDEVOGELS VLIEGEN BOVEN, DE HOOGLANDERS GRAZEN IN HET SPAARNWOUDERVEEN. DE VELE VLIEGTUIGEN BOVEN JE, LATEN JE MERKEN DAT SCHIPHOL VLAKBIJ IN DE BUURT IS.

Het was in de lucht en op het water drukker dan op het land. De vliegtuigen richting Polderbaan en Buitenveldertbaan vliegen om de minuut boven je en op het Noordzeekanaal varen enorme schepen richting havens van Amsterdam. Beneden op de grond is het stiller, via het natte wilgenbos in Spaarndam, de Westhoffplas en de Inlaagpolder bereik je langs natuur van de Amsterdamse Golfclub het station NS-Halfweg.

Ik heb deze wandeling gecombineerd met aansluitend de NS-wandeling De Bretten te lopen vanaf station Halfweg naar station Amsterdam Sloterdijk. De markering is goed. Met het openbaar vervoer kun je vanaf station Halfweg de trein naar Amsterdam Sloterdijk nemen en vervolgens bus 82 die je bij Pont Buitenhuizen Spaarndam brengt.

GA NAAR DE KAART

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: