10-15 KMLa GomeraSpanje

La Gomera – Roque Agando-Playa de Santiago – Onder machtige rots

Door 16 maart 2012 oktober 20th, 2019 Geen berichten
KIJK ROND IN

IN HET DAL VAN PLAYA DE SANTIAGO

Roque de Agando, Playa de Santiago en vele agaves

DE WANDELING GAAT DOOR HET ENORME DAL VANAF ROQUE DE AGANDO NAAR PLAYA DE SANTIAGO. LANGS VELE AGAVES, BEKEND OM HUN HEILZAME WERKING VOOR DE HUID, MET ALTIJD DIE ENORME ROTS OP DE ACHTERGROND.

Roque Agando

Roque de Agando (gewoonlijk Roque Agando genoemd) is een prominente rotsformatie op het eiland La Gomera op de Canarische eilanden. Het is een van de meest opvallende kenmerken van La Gomera en wordt vaak gebruikt als symbool voor het eiland. Roque Agando is de meest prominente van een groep vulkanische pluggen die eenvoudig Los Roques worden genoemd, vlakbij het centrum van het eiland. De anderen heten Roque Ojila en Roque Zarcita, en soms zijn ook Roque Carmona en Roque Las Lajas inbegrepen. [2] Het stijgt recht boven de hoofdweg tussen de hoofdstad van het eiland, San Sebastián en het nationale park Garajonay in het centrum, waardoor het een populaire toeristische bezienswaardigheid is.

De top is niet te voet bereikbaar. In de 20e eeuw werden op de top enkele gemakkelijke rotsklimroutes uitgezet, maar klimmen is daar nu verboden en wandelen is beperkt tot gevestigde paden in de buurt, omdat het deel uitmaakt van een beschermd gebied. Overblijfselen van de inheemse Guanche-heiligdommen zijn op de top gevonden. Deze waren in goede staat tot de jaren 1980, toen ze werden geplunderd door een Duitse groep die een documentaire maakte.

Wandeling van Roque Agando naar Playa de Santiago

Agaves

Agave is zowel de Nederlandse als de botanische naam van een geslacht van succulente planten, die van nature voorkomen in Amerika. Er bestaan vele soorten agave, waarvan de meeste van nature in Mexico voorkomen. De planten hebben in het algemeen dikke, vlezige bladeren die meestal bezet zijn met doornen langs de zijkant en eindigen in een scherpe punt. Agave-extracten worden steeds meer gebruikt als vervanger van suiker en het heeft een helende werking voor de huid.

Wandeling van Roque Agando naar Playa de Santiago

Playa de Santiago

Het vissersdorp Playa Santiago, in de delta van vele prachtige ravijnen, ligt in het zonnige zuiden van La Gomera. In het gebied werd vroeger veel vis verwerkt.

Wandeling van Roque Agando naar Playa de Santiago

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: