Skip to main content
search
10-15 KMDuitslandHermannsweg

Hermannsweg – Bevergern-Lengerich – Wandelen langs vakwerkhuizen en door statige bossen

By 18 augustus 2017juli 8th, 2019No Comments
Wegmarkering op Hermannsweg tijdens een wandeling van Bevergern naar Riesenbeck op wandelreis in het Teutoburgerwald in Duitsland

Vakwerkhuizen, statige bossen en 'de natte driehoek'

VANUIT DE OUDE GRENSPLAATS VAN HET GEBIED VAN TECKLENBURG, BEVERGERN MET DE BIJZONDERE VAKWERKHUIZEN, GAAT DE HERMANNSWEG NAAR DE NOORELIJKE UITLOPERS VAN HET TEUTOBURGERWALD. HET WORDT HIER OSNING GENOEMD EN HET PAD GAAT DOOR STATIGE BOSSEN NAAR DE RIESENBECKER BERG. BENEDEN LIGT HET KANAAL DORTMUND-EMS EN DE NASSES DREIECK, DE ’NATTE DRIEHOEK’, EEN SPLITSING VAN HET KANAAL DORTMUND-EMS MET HET MITTELLANDKANAL.

De route gaat snel naar de sluizen van Bevergern in het kanaal van Dortmund-Ems. Hier hebben de schippers millimeterwerk nodig om de boten door de sluis te manouvreren. De route duikt weer de mooie bossen van het Teutoburgerwald in, passeert de ’Miljoenenbrug’ over het Mittellandkanal en gaat door de bossen langzaam naar de Riesenbecker Berg. Je ontmoet een kruisweg en een uitzichtplatform met zicht op het zuiden. Via 256 trappen gaat de kruisweg naar Riesenbeck waar je langs het kanaal weer Bevergern bereikt.

Leave a Reply

Close Menu