0-5 KMNoord-BrabantWandelspecials Nederland

GLOW 2019 – Internationaal Lichtkunst Festival Eindhoven

Door 15 november 2019 april 19th, 2020 Geen berichten
KIJK ROND IN

EINDHOVEN IN HET DONKER

Glow, Eindhoven en lichtkunst

DE WANDELING GAAT DOOR HET CENTRUM VAN EINDHOVEN EN LAAT FANTASTISCH MOOIE LICHTKUNSTWERKEN ZIEN. HET JAARLIJKS TERUGKEREND EVENEMENT IS INMIDDELS INTERNATIONAAL VERMAARD. DIT JAAR IS ER EEN SPECIAAL AANDACHT VOOR VINCENT VAN GOGH. HET LICHTKUNSTWERK ‘ZONNEBLOEMEN VOOR VAN GOGH’, GEMAAKT DOOR DE EINDHOVENSE LICHTKUNSTENAAR HUGO VRIJDAG EN LICHTFESTIVAL NANJING, STAAT OP HET LICHTPLEIN IN EINDHOVEN. HET IS ALSOF JE NAAR EEN VAN GOGH SCHILDERIJ KIJKT, EN VOOR JE OGEN ONTVOUWT ZICH EEN ZEE VAN ZONNEBLOEMEN., WUIVEND IN DE WIND.

Hugo Vrijdag (1970), studeerde af aan de Design Academy Eindhoven. Als beeldend kunstenaar en ontwerper combineert hij zijn fascinatie voor techniek met storytelling. Vrijdag schrijft verhalen die verfilmd worden. In de films spelen de door hem ontworpen rekwisieten de hoofdrol. Hij is medeoprichter van de science centra De Ontdekfabriek (Eindhoven), Het Ontdekstation (Tilburg) en de Uitvindfabriek (Breda). Vrijdag heeft in de loop der jaren kunstwerken in de openbare ruimte en lichtinstallaties gemaakt waaronder het project ‘Vogels’ en ‘Zonnebloemen voor Van Gogh’ voor GLOW. Kenmerkend voor zijn werk is de combinatie van het narratieve en techniek.

GLOW Eindhoven 2017

Je schuifelt langzaam langs de lichtkunstwerken. Sommige zijn overweldigend, andere minimaal maar allemaal roepen ze verwondering op. En dat is volgens mij de bedoeling. Het is een aparte ervaring om in het donker langs de lichtkunst te wandelen.

Een apart onderdeel speel zich af in het Philips Stadion en Twofiftyk presenteert hier de lichtshow Noviter.

‘Deze klassieke, maar pure, elementen worden uit elkaar gehaald, teruggebracht tot de essentie en vervolgens opnieuw gecombineerd. Dit resulteert in een ijzersterke remake van wat ooit begon als een klassieke compositie. Lichtshow NOVITER staat voor het beste van wat mens en techniek op muzikaal en lichtgebied te bieden heeft.’

TWOFIFTYK ontwerpt concepten, podia en shows voor grotere dancefeesten zoals The Flying Dutch, Untold, Amsterdam Dance Event en artiesten waaronder Armin van Buuren. TWOFIFTYK is al meerdere jaren verbonden aan GLOW Eindhoven. In 2016 trokken ze met het project Flux Apparition, urban dansers in een 3D lichtprojectie, op de Smalle Haven veel publiek.

GLOW Eindhoven 2017

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: