Skip to main content
search
0-5 KMStadswandelingWandelspecials NederlandZuid-Holland

Creative Crosswalks Rotterdam – Langs bijzondere wandelplekken in Rotterdam

By 5 oktober 2019oktober 7th, 2019No Comments
KIJK ROND BIJ

BIJZONDERE WANDELPLEKKEN IN ROTTERDAM

Rotterdam, Creative Crosswalks en bijzondere wandelplekken

OF JE NU 80 JAAR BENT, HET IS PRETTIG ALS JE JE THUIS VOELT IN JOUW STAD. MAAR HOE CREËER JE EEN VEILIGE EN AANTREKKELIJKE STAD VOOR MENS EN MILIEU? HUMANKIND BENADERT STEDELIJKE PLANNING EN VERANDERING, EN TECHNISCHE INNOVATIE VANUIT DE WENSEN VAN VOETGANGERS. DEZE ORGANISATIE VINDT NIETS LEUKER DAN COMPLEXE STEDELIJKE UITDAGINGEN TACKELEN EN CREATIEVE OPLOSSINGEN TE VINDEN VOOR VERSCHILLENDE ‘SOORTEN’ WANDELAARS. IK LIEP MEE LANGS BIJZONDERE WANDELPLEKKEN IN ROTTERDAM EN ERVOER HOE HET VOELDE OM TE VOET DOOR DE STAD TE GAAN.

Een wandeling op de vrijwilligersdag van Wandelnet in Rotterdam waarbij in een walkshop aandacht werd besteed aan de leefbaarheid van de stad en de wandelbaarheid van de stad. In Rotterdam liepen we langs moestuintjes, groenplekken, goede oversteekplaatsen, voetgangersbruggen, kleine woonwijken die toegankelijker zijn gemaakt en langs woningbouw waar toch ook de voetganger uit de voeten moet kunnen. Zeer interessant zeker nu bekend is dat de komende jaren in Rotterdam alleen al 50.000 woningen gebouwd moeten gaan worden.

Humankind

Humankind is gespecialiseerd in het versnellen van stedelijke verandering naar steden die menselijk en vriendelijk zijn voor onszelf, anderen en onze planeet. Bij Humankind helpen ze steden, organisaties en stedelijke veranderingsmakers om de meest complexe stedelijke uitdagingen aan te gaan en samen een betere toekomst te creëren.
In 2017 werd Humankind door de gemeente Rotterdam gevraagd om een ​​interventie te doen op een van de drukste kruispunten van de stad. Ze besloten om er een kunstwerk van te maken. In samenwerking met Opperclaes, een lokaal kunstcollectief, werd op de kruising een groot kunstwerk geïnstalleerd. Het resultaat is een kleurrijk stuk dat de verschillende delen van het kruispunt verbindt, alleen met elementen die normaal door wegwerkers worden gebruikt. Wat deze tactische stedenbouwkundige interventie het meest doet, is de voetganger waardig en vieren: “Ga rechtop staan, loop trots.”

Bloemenperk tijdens wandeling Creative Crosswalks Rotterdam
Moestuintje tijdens wandeling Creative Crosswalks Rotterdam

Leave a Reply

Close Menu