Skip to main content
search
10-15 KMDuitslandRothaarsteige

Rothaarsteige – Winterberg-Kahler Asten – Wandelen over de Philosofenweg

By 15 juli 2018juli 7th, 2019No Comments
Kahler Asten op wandeling van Winterberg naar Kahler Asten tijdens wandelreis over Rothaarsteige in Sauerland in Duitsland

Winterberg, skipringers van een schans en het Filosofenpad

VANAF DE HOOGSTGELEGEN STAD IN WESTFALEN LEIDT DE ROTHAARSTEIG MET EEN WEIDS UITZICHT NAAR DE KAHLER ASTEN, DE PANORAMISCHE BERG VAN HET SAUERLAND. HET IS DE BEROEMDSTE BERG VAN HET MASSIEF WAAROP DE LENNE ONTSPRINGT, DE CENTRALE RIVIER VAN HET HOCHSAUERLAND. VAN HET ASTENMASSIEF LOOPT HET NAAR HET WESTEN DE HUNAU UIT, EEN GROTE BERGKAM DIE ONDER NATUURBESCHERMING STAAT. EEN HOOGTEPUNT OP DE WEG TERUG IS DE ’ PHILISOPHENWEG’.

Het toeristische dorpje Winterberg verlaat je snel richting skischans en stoeltjesliften, de drukte neemt af en het pad loopt steil omhoog over boomstronken door een prachtig dal. In de verte springen skispringers van de schans, je hoort ze landen. Een groot kruis verwelkomt je onderweg, de mountainbikers nemen toe, het sportcentrum nadert. Een kleine onderbreking in een lokale hut met bockworst voor we de klim naar de Kahler Asten nemen. Bosbessen worden hier geplukt door de lokale bevolking en het uitzicht ver over het land is prachtig. Op het hoogste punt is al sinds mensenheugenis een weerstation. De kleine onderbreking brengt je naar een licht dalend pad richting sportcentrum. We hebben hier de Rothaarsteige weer verlaten en lopen terug naar Winterberg. Dit gaat via het Filosofenpad, gelijkend op de heuvels rond Beek bij Nijmegen. Steile afgronden, mooie bossen en het samlle pad wat eindigt bij de bebouwing van Winterberg.

Leave a Reply

Close Menu