0-5 KMDuitslandRuhrgebiedWandelingen juli 2020

Rondje Schloss Berge – Gelsenkirchen – Wandelen door idyllisch parklandschap

Door 29 juli 2020 december 21st, 2020 Geen berichten
KIJK ROND BIJ

SCHLOSS BERGE

Schloss Berge, vijvers en een park

JE WANDELT DOOR HET PARK WAT BIJ HET SLOT BERGE IN GELSENKIRCHEN LIGT. HET WORDT VOORAL BEZOCHT DOOR INWONERS VAN GELSENKIRCHEN, DE WIJK SCHALKE, OM EVEN TOT RUST TE KOMEN, EVEN TE FLANEREN OF TE TRIMMEN IN HET IDYLLISCH PARKLANDSCHAP.

Schloss Berge

Schloss Berge , ook ‘de lokale bergen’ genoemd, staat aan de zuidkant van Buerschen berg in Gelsenkirchen wijk Buer. Het werd gebouwd als een waterburcht om de huidige wijk Gelsenkirchen in Erle te beschermen en was tot 1433 het voorouderlijk huis van de familie von Berge. Vanaf 1521 werd Haus Berge eigendom van de familie von Boenen, wiens lid Ludolf Friedrich Adolf von Boenen de status van keizerlijke graaf kreeg . Zijn dochter Maria Anna Wilhelmine , een liefhebber van Beethoven, werd geboren in de bergen.

Omgebouwd tot een kasteel in de eerste helft van de 16e eeuw en opnieuw veranderd in het laatste kwart van de 18e eeuw, presenteert het landhuis van het complex zich in de stijl van laatbarok op de drempel van het classicisme . Het wordt nu gebruikt als hotelrestaurant. Het paleiscomplex bestaat uit het voormalige onontwikkelde kasteeleiland, het belangrijkste kasteeleiland en een tuineiland. Het representatieve gebouw met drie vleugels is open naar het westen en staat op een vierkant eiland met een zijlengte van ongeveer 40 meter. De twee verdiepingen zijn afgesloten door een mansardedak, waarbij de dakvlakken in het onderste gebied geknikt zijn, zodat het onderste dakgebied een veel steilere helling heeft dan de bovenste.

Wandeling rond Schloss Berge in Gelsenkirchen

Berger See

De Berger See bevindt zich in Gelsenkirchen-Buer aan de Adenauerallee. Het werd afgedicht in de buurt van Berge Castle in 1930. De zogenaamde Berger Mulde deed dienst als reservoir. Het water kwam uit de Berger-bronnen en de Berger Bach (Lohmühlenbach). Het meer is nu 12 hectare groot en bestaat uit 2,8 hectoliter water. Het diepste punt is ongeveer 3 meter diep. De Berger See is een aantrekkelijk recreatiegebied en wordt vaak bezocht door gezinnen. De weilanden, de kinderspeeltuin en de bootverhuur zijn de reden voor het hoge bezoekersaantal.

Wandeling rond Schloss Berge in Gelsenkirchen

Laat een bericht achter