> 25 KMFlevolandPionierspad

Pionierspad – Lelystad Haven-Trekkersveld (zuidoost variant)

Door 16 augustus 2013 december 23rd, 2018 Geen berichten
Rietwerk in Nije Faert bij de Zwarte Haan op een wandeling over het Nederlands Kustpad van Sint Jacobipolder naar Ferwerd

Natuurpark Lelystad, bevers en een park

ALMERE STAAT BEKEND OM ZIJN NIEUWBOUW. HIER IS IN 40 JAAR EEN MODERNE STAD UIT DE GROND GESTAMPT. TOCH WANDEL JE HIER DOOR EEN GROENE STROOK DOOR DE STAD LANGS DE OOSTERVAART RICHTING NATUURPARK LELYSTAD. HET IS IN DE JAREN ’70 VAN DE VORIGE EEUW AANGELEGD ALS NATUURLIJK REREATIEGEBIED VOOR DE INWONERS VAN LELYSTAD EN ALS BUITENVERBLIJF VAN ARTIS. SINDS 1988 ZIJN ER OOK BEVERS EN IN 1991 WIST EEN AANTAL BEVERS TE ONTSNAPPEN EN ZICH BUITEN HET PARK VESTIGDE.

De bus 159 naar, dacht ik, Lelystad kwam op tijd: 08.49. Toen ik eenmaal in de bus zat, was het al snel duidelijk dat ik verkeerd op ov9292 had gekeken. Snel schakelen toen bleek dat de bus Almere CS als eindpunt had, en dus vandaar met de trein naar Lelystad en daarna met lijn 1 of 11 naar Lelystad-Haven. Langs de waterpartijen van de Haven en de Oostvaardersplassen loop je kilometers langs de dijk tussen Oost- en West-Flevoland. Veel weide landschappen op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Richting Trekkersveld kom je langs het Knarbos, uiteindelijk na veel uien, graan, aardappelen en maïs weer bij de halte van lijn 159.

Bovenwater op een wandeling over het Pionierspad van Lelystad naar Trekkersveld
Lelystad Haven op een wandeling over het Pionierspad van Lelystad naar Trekkersveld
Voormalige werkhaven Flevoland op een wandeling over het Pionierspad van Lelystad naar Trekkersveld
Windmolens bij Knarbos op een wandeling over het Pionierspad van Lelystad naar Trekkersveld
GA NAAR DE KAART

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: