Productenreview

MySole Work Arch Medium voor een doorgezakte voet

Door 6 januari 2019 januari 23rd, 2019 Geen berichten
Steunzool van Podobrace

MySole Work Arch Medium voor een doorgezakte voet

MYSOLE Work omvat kwalitatief hoogwaardige inlegzolen welke speciaal ontwikkeld zijn voor en toepasbaar zijn in beroepsschoeisel. Het innovatieve en anatomische verantwoorde design, gecombineerd met superieure materialen, maken de inlegzolen zeer geschikt bij overbelaste voeten, bij pijnlijke en vermoeide voeten, voor stabiliteit, als schokdemping, voor extra comfort, ter voorkoming van voetklachten en ter verbetering van werkprestaties.

Klachten

Al langere tijd had ik last van pijn onder mijn rechtervoet. Steeds dacht ik dat het wel over zou gaan en dat het aan mijn versleten wandelschoenen lag. De onderkant van mijn voeten masseren, het kopen van ruimere schoenen ….. echt niets hielp. De klachten bleven en de wandelingen werden pijnlijker en korter doordat ik gewoon minder lang kon lopen. Tot ik bij een speciaalzaak was die mij attenteerde op het fenomeen ‘doorgezakte voet’. Het verhaal wat door een verkoper werd verteld, klonk meteen logisch. En volgens kwam het vaker ‘op hogere leeftijd voor’. Ik voelde me niet meteen aangesproken maar de klachten onder mijn voet deden mij realiseren dat mijn klachten erg veel leken op die klachten die de verkoper vertelde. Volgens hem was een simpel aangepast voetzooltje de oplossing. Er waren standaardzooltjes voor verschillende gradaties maar nog beter was het volgens hem om bij een podoloog of voetenspeciaalzaak een zooltje aan te laten meten.

Podoloog

Een doorgezakte voet of spreidvoet komt vaak voor en hierbij is de voorvoetboog doorgezakt. De kopjes van de middenvoetsbeentjes drukken naar onderen door. In een voet bevinden zich drie voetbogen, deze zijn nodig om schokken op te vangen en de voet dynamisch te laten bewegen. Er is een mediale voetboog (aan de binnenzijde) die loopt van de hiel naar de middenvoetsbeentjes 1, 2 en 3. De laterale voetboog (aan de buitenzijde), ook deze loopt van achteren naar voren, van het hielbeen naar het 4de en 5de middenvoetsbeen.

Tot slot is er de voorste voetboog. De voorste boog is van binnen naar buiten opgebouwd uit het 1ste t/m het 5de middenvoetsbeentje. Deze bevindt zich ter hoogte van de basis van de middenvoetsbeentjes, dit is waar de middenvoetsbeentjes beginnen, en vlakt af in de richting van de kopjes, aan de kant van de tenen.

Bij een doorgezakte voet is de voorste voetboog doorgezakt. Dit resulteert in een verbreding van de voorvoet met een grotere druk aan de onderzijde van de kopjes van de middenvoetsbeentjes. De pijnklachten die men kan ervaren bij een doorgezakte voorvoet zijn een scherpe stekende pijn aan de boven- en onderzijde van de voorvoet, en/of brandende pijn onder de voorvoet. Ook worden overmatig eeltvorming en likdoorns onder de voorvoet vaak gezien bij mensen met spreidvoeten. Onder invloed van die druk staan de tenen gespreid en wordt de voorvoet platter, breder en gaat knellen in de schoen.  De conclusie van de podoloog was al snel dat er ook bij mij sprake was van een doorgezakte voet en er werd besloten om een voetafdruk te maken en aangepaste zooltjes te laten maken.

'De oplossing'

Een aantal weken na het inmeten van mijn voeten en de voetafdruk haalde ik de zooltjes op en ben hier toen op gaan lopen. Het zou wennen zijn, het had tijd nodig om er aan te wennen maar het zou zeker verbetering moeten geven. Het verbeterde echter niet, het verslechterde en de pijnklachten namen toe. Eindeloos zoeken op internet bracht me echter elke keer weer terug naar een doorgezakte voet en de oplossing die uit goede steunzolen zou zijn. Na een grondige zoektocht van talrijke sites over dit onderwerp kwam ik vaak terug op een bepaald soort zooltjes. En het ergste was dat de zooltjes die ik van de pololoog aangemeten kreeg, gewoon besteld waren bij een speciaalzaak, gewoon online gekocht ….. De kosten bedragen op internet tussen de € 25 en € 30 terwijl de rekening van de podoloog maar liefst € 245 bedroeg. Ik voelde me bedrogen, het verdere verloop bij de afwikkeling van de klacht bij de podoloog zal ik je besparen maar het probleem van mijn pijn onder mijn voeten was nog niet opgelost.

Podobrace.nl

Tot mijn oog viel op een hele verzorgde site waar de bewuste ‘speciale’ zooltjes van de podoloog werden aangeboden. Er bleken echt verschillende varianten te zijn op een doorgezakte voet, en ook hiermee samenhangend de steunzolen die hierbij horen. De vragen die ik had werden goed beantwoord, er werden echt correcte en rake vragen gesteld en al snel bleek dat ik gewoon de verkeerde zooltjes heb gekregen.

Binnen een dag waren nieuwe zooltjes via de besteldienst afgeleverd en na een aantal maanden verder nu, loop ik pijnvrij. Ik voel nog wel een licht gevoel onder mijn rechtervoet, mogelijk het gevolg van het dragen van steunzooltjes, maar de pijn is weg. En wat is dat een opluchting na de jarenlange pijn, perikelen met de podoloog en niet pijnvrij kunnen wandelen. Niet is erger voor een raswandelaar als ik. Voor mij dus dé oplossing, de MySole zooltjes van Podobrace, geweldig.

WANDELKOOPJES

Startpunt voor al je koopjes op wandelgebied

Laat een bericht achter