Skip to main content
search

FOTOFABRIEK.NL – Een fotoboek voor je herinneringen

By 1 september 2020december 15th, 2020Productenreview, Review
MAAK EEN FOTOBOEK

MET FOTOFABRIEK.NL

IK WILDE DE MOOISTE FOTOS VAN EEN AANTAL WANDELINGEN VASTLEGGEN DOOR HET MAKEN VAN EEN FOTOBOEK. MIJN OOG VIEL OP FOTOFABRIEK.NL. EN DAT STELDE NIET TELEUR.

Het maken van het fotoboek

Je kunt zowel online als met de gedownloade software het fotoboek maken. Ik heb de software niet gedownload, ik vind dat ik al genoeg programma’s op mijn computer heb staan en heb het fotoboek dus online gemaakt. Er zijn tal van mogelijkheden om een fotoboek samen te stellen en het bewerken van foto’s is erg gemakkelijk te doen. De online editor helpt je makkelijk door het proces heen. Zo zijn er hardcover, softcover en vlakliggende fotoboeken maar ook exclusieve fotoboeken en zelfs tijdschriften, die tot de mogelijkheden behoren. Je kunt verschillende cliparts en sjablonen toevoegen en spelen met de grootte van de foto’s. Een geschikt fotoboek kiezen wordt je heel gemakkelijk gemaakt.

Alles begint met het downloaden van de foto’s die je wilt gebruiken. Dat gaat makkelijk, je wordt snel doorverwezen naar de foto’s op je computer. Deze blijven ook te zien in het overzicht tijdens het ontwerpen. De online editor geeft je ook de mogelijkheid met een blanco boek te beginnen of met een door fotofabriek ontworpen boek te starten. Ik koos voor een ontwerp waardoor eigenlijk al vele ideeën worden aangeboden. Bij het ontwerpen van een pagina kan de foto makkelijk verplaatst worden en wordt meteen aangegeven hoe de kwaliteit van de foto is. En alles heel makkelijk en overzichtelijk. Onder de ontworpen pagina’s zijn alle pagina’s te zien die ook makkelijk versleept kunnen worden zodat de volgorde van pagina’s verandert. Alles is dus ‘what you see is what you get’.

Kwaliteit van het fotoboek

Natuurlijk staat of valt een fotoboek met de foto’s die je aanlevert. Maar het boek is netjes en stevig afgewerkt. Ik koos voor de vlakliggende variant en door de betere kwaliteit papiersoort komen de foto’s heel goed over. Wanneer je het boek thuis afgeleverd krijgt, is een inlegvel bijgeleverd welke werknemer het boek heeft gecontroleerd. Zo zijn er de aandachtspunten: KLEUR, KWALITEIT VAN HET BINNENWERK, KWALITEIT VAN DE OMSLAG, WITRANDEN VAN DE OMSLAG, KRASSEN, DE POSITIE VAN DE RUGTEKST, DE LIJMDEKKING EN DE AFWERKING VAN HET EINDRESULTAAT. Een persoonlijke handtekening van de controleur bevestigt dat er aan de kwaliteitseisen is voldaan.

Het bestellen

Mijn mening is dat het online bestellen van fotoboeken naast de mogelijkheden van het ontwerpen ook vooral makkelijk moet zijn. Wanneer het fotoboek ontworpen is, is het makkelijk om het bestelproces te doorlopen. Je hebt de keus tussen wel of geen account, wel belangrijk in deze tijd waarin privacy een gevoelig onderwerp is. Na het bestellen volgt al snel een bevestiging en een link naar je fotoboek zoals dat er uit komt te zien. Altijd wel leuk, die voorpret. Iets verder in het proces krijg je een melding dat het boek klaar is en dat het wordt verzonden. Wel of niet in de brievenbus, ook dat wordt gemeld zodat je niet thuis hoeft te blijven wanneer het pakketje wordt bezorgd.

Het bezorgen

Bij de start van het verzendproces wordt een track-and-tracecode geleverd waardoor je je fotoboek kunt volgen. In mijn geval kon het door de brievenbus en kwam het boek binnen twee dagen binnen. Het boek is goed beschermd ingepakt met een dik soort karton en bij openen van het pakket bleek dat ook het boek nog eens in plastic geseald is verpakt. Het is zeker dat daar tijdens het transport niets mee gebeurt. Eigenlijk zoals het hoort en een goed einde van een bestelproces.

Het fotoboek

Ik was benieuwd naar het eindresultaat, er wordt al zoveel online aangeboden aan fotoboeken. Maar ik werd zeker niet teleurgesteld. Het fotoboek ziet er fraai en stevig uit en vooral de foto’s die over twee pagina’s verdeeld zijn, lopen mooi door. Ik maakte een verzameling van mooiste foto’s die ik tijdens mijn Trage Tochten maakte en de sfeer die ik op de wandelingen had, kwam mooi terug in het fotoboek. De algemene conclusie is dat je echt waar voor je geld krijgt want de prijs is altijd net zo belangrijk. Het bestelde boek kostte €29,95 en dat lijkt fors maar is echt het fotoboek waard. De prijs-kwaliteitverhouding is goed. Zou ik een volgende keer weer van FOTOFABRIEK.NL een fotoboek bestellen? Jazeker.

FOTOFABRIEK.COM

Laat een uniek fotoboek drukken bij de online fotoservice van Fotofabriek. Met het ruime assortiment is er voor elke gebeurtenis wel een fotoboek naar wens te maken.

Maak hier het fotoboek

Ga naar fotofabriek.com

Ontwerp een mondkapje.

BEKIJK HIERONDER MIJN ONTWORPEN FOTOBOEK

Leave a Reply

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE