Pers

Kennismaker Wandelen Bibliotheek Uden

Door 3 april 2019 april 20th, 2019 Geen berichten

Uden- Bibliotheek Uden heeft op woensdag 3 april Henrie van Zoggel, wandelaar in hart en nieren, te gast. Van Zoggel geeft in het leescafé van de bibliotheek een presentatie over wandelen in de breedste zin van het woord.

Wandelen
Henrie van Zoggel heeft een passie voor wandelen. In zijn presentatie in de bibliotheek vertelt hij onder andere over wat wandelen met je kan doen, het uitgebreide wandelnetwerk in Nederland, zijn wandelervaringen en nieuwe trends die er zijn. Hij geeft interessante tips en gaat graag in op vragen vanuit het publiek.

Henri van Zoggel
Het maken van stappen is voor Henrie van Zoggel (57) een fysieke bezigheid in de vorm van wandelen. Voor die intensieve hobby heeft hij speciaal een site gemaakt, Ambulare.nl. Ambulare is Latijns en betekent lopen, stappen zetten. Dat doet deze in Vorstenbosch geboren Udenaar, in zijn hobby’s en in zijn werk.
Hij was Z-verpleegkundige, deed milieukunde, is meubelmaker, webredacteur voor Wandelnet, voetbaltrainer bij UDI’19 en was van 1991 tot 2005 molenaar op de molen van Jetten.

KennisMakers
De presentatie is onderdeel van het KennisMakers project van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Hiermee wil de bibliotheek mensen met elkaar verbinden door het uitwisselen van kennis te stimuleren. Door middel van co-creatie worden verbindingen gelegd tussen mensen, de bibliotheek en de collectie. Door de bijzondere manier van samenwerken stelt de bibliotheek uiteenlopende kennis ter beschikking aan een breed publiek.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: