Skip to main content
search
5-10 KMIerland

Horn Head – Van eiland naar schiereiland

By 15 augustus 2019augustus 18th, 2019No Comments

Hornn Head, een landtong en duizenden vogels

NOG ZO’N 100 JAAR GELEDEN WAS HORN HEAD EEN EILAND DAT TE VOET ALLEEN BIJ EB BEREIKBAAR WAS. MAAR STROMINGEN EN WIND HEBBEN DE ZANDBANK DIE HET EILAND MET HET VASTELAND VERBINDT INTUSSEN ZO LATEN AANGROEIEN DAT ZE TEGENWOORDIG EEN VASTE VERBINDING VORMT. ZO VERLOOR HORN HEAD ZIJN STATUS VAN EILAND, TEGENWOORDIG GAAT ER ZELFS EEN SMALLE WEG OVER DE LANDENGTE, DIE ZICH RONDOM HET EILAND VOORTZET. DE STEILE ROTSKUST VAN HORN HEAD IS ZEER INDRUKWEKKEND, NIET IN DE LAATSTE PLAATS VANWEGE DE TALRIJKE BOGEN EN GROTTEN DIE DOOR DE ZEE IN DE ROTS ZIJN GESLETEN. DE KLIPPEN ZIJN EEN BROEDPLAATS VOOR DUIZENDEN VOGELS, DIE HORN HEAD ‘S ZOMERS MET HUN GEKRIJS VERSTOREN.

De afgronden zijn duizelingwekkend, Horn Head, het is de mooiste wandeling die ik in Ierland heb gemaakt. De landtong kleurt prachtig paars door de bloeiende heide in augustus. En na elke bocht komt er een nog mooiere blik op de rotskust. Op het einde hang je boven de zee en fladderen de vogels om je heen. Het is Ierland op zijn best, de fotos zeggen meer dan genoeg.

Wandeling op Horn Head in Ierland

Horn Head (Iers: Corrán Binne, wat “Holte in de heuvels” betekent) is een schiereiland in Donegal, Noordwest-Ierland, dicht bij Dunfanaghy. Horn Head heeft veel overblijfselen van neolithische stenen cirkels, hofgraven, doorgangsgraven en prehistorische veldgrenzen.

Wandeling op Horn Head in Ierland

Horn Head kliffen stijgen recht uit het water tot een hoogte van ongeveer 600 ft / 180 m aan de oceaanzijde van het schiereiland. Ze zijn een internationaal belangrijke kolonie voor het fokken van zeevogels. Soorten zijn de Europese shag en de scheermes. Het is aangewezen als een Iers natuurlijk erfgoedgebied en als een toevluchtsoord voor fauna, met name zeevogels. De kliffen van Horn Head worden door de Ierse regering ook aangewezen als speciaal beschermingsgebied en als speciaal beschermingsgebied.

Wandeling op Horn Head in Ierland

Vanaf de top van de kliffen heeft men een spectaculair uitzicht op Inishboffin Island en Bloody Foreland in het westen, Melmore en Malin Head in het oosten, en aan de landzijde een bergketen van Muckish tot Errigal. Op een heldere dag is het mogelijk om een ​​glimp op te vangen van Islay in het westen van Schotland en de Paps of Jura.

Wandeling op Horn Head in Ierland

Leave a Reply

Close Menu