Skip to main content
search
15-20 KMGrote RivierenpadOeverloperpadZuid-Holland

Grote Rivierenpad – Maassluis-Schiedam – Naar zeven stellingmolens

By 4 december 2010april 22nd, 2021No Comments

Pampus, het Muiderslot en de Diemerzeedijk

JE VOLGT DE ROTTE WAARAAN ROTTERDAM ZIJN NAAM DANKT KRONKELEND DE STAD EN DE DRUKTE IN. KORENMOLEN DE VIER WINDEN EN DE PRINSENMOLEN AAN DE BERGSE VOORPLAS KIJKEN HOOG UIT OVER DE OMLIGGENDE HUIZEN. DE BERGSE PLASSEN ZIJN ONTSTAAN DOOR TURFWINNING IN DE 17E EN 18E EEUW EN WANDELEND LANGS WATERTJES AAN DE RAND VAN ROTTERDAM LOOP JE HIER OP DE GRENS VAN STAD EN GROEN NAAR SCHIEDAM MET DE ZEVEN STELLINGMOLENS. DE EEN NOG MOOIER DAN DE ANDERE.

Koud, koud, nat, onderkoeld…………….. Mijn vriendin zei nog: Heb je het weerbericht gezien, waar ga je naar toe morgen? Maar ik had geen enkel bericht vernomen van sneeuwstormen. Vanuit Maassluis was het prachtig wandelen door het Vliet met de wind in de rug in een verrassend open landschap met op de achtergrond de wereldhaven Rotterdam. Tot aan Schipluiden waar het in café annex huisrestaurant Indigo heerlijk vertoeven was met een cappuccino. Maar daar begon het heftig te sneeuwen en de richting van de wandeling veranderde waarbij ik met een hevige zuidenwind de sneeuw recht op de kop kreeg, zoals dat heet. Het landschap was mooi maar alles was wit en alleen maar sneeuw en wind waardoor ik me op de noordpool waande.

De oriëntatie viel weg en de nieuwe wandelschoenen die natte en natter werden, de broek die nat werd en bijna ten einde raad, wilde ik bijna 112 bellen. Dom of pech, het blijft verstandig om je wandeling goed voor te bereiden. Bijna onderkoeld en nat en koud, na een half uur op een bus wachten, heb ik in Schiedam de tram terug naar Rotterdam genomen. Het was de eerste keer dan ik een wandeling voortijdig heb beeindigd. Het was op het randje en in de auto heb ik een uur opgewarmd met de verwarming vol aan om op temperatuur te komen. Je hoeft dus niet op de Noordpool te lopen om zoiets mee te maken en daar stond ik wel versteld van. Positief aan de dag was de stalling van de auto op station Barendrecht, gratis en op korte afstand om met de trein rond Rotterdam wandelingen te maken en deze plek als uitvalsbasis te kiezen. Koud, koud, nat, koud……………..

GA NAAR DE KAART

Leave a Reply

Close Menu