Skip to main content
search
20-25 KMFloris V-padZuid-Holland

Floris V-pad – Dordrecht-‘s-Gravendeel – Door de Dordtse polders

By 20 februari 2010juli 10th, 20212 Comments

De Dordtse polders, de Biesbosch en de nieuwe Merwede

AAN DE RAND VAN DE DORDTSE POLDERS, DE BIESBOSCH EN DE NIEUWE MERWEDE WANDEL JE VIA DE KOP VAN ’T LAND DOOR EEN LANGE STROOK BUITENDIJKSE GRONDEN LANGS DE MERWEDE. BOVEN VROEGERE BIEZEN- EN RIETVELDEN EN TALLOZE WILGENSOORTEN ZIET U DE GROTE SCHEPEN LANGSKOMEN. IN HET VOORJAAR KLEURT HET LANDSCHAP HIER GEEL VAN DE SPINDOTTER EN VIA DE DORDTSE KIL BRENGT U IN EEN GEBIED WAAR IMPOSANTE ZEESCHEPEN PASSEREN OP WEG NAAR DE WERELDHAVEN ROTTERDAM.

Voornamelijk langs groenstroken langs de Nieuwe Merwede was het vandaag een etappe waar natte stroken met vele wilgenbomen het hoofddecor vormden. Een wandeling die in een boog om Dordrecht voert en met als hoogtepunt de Dordrechtse Biesbosch waar je in uitspanning de Viersprong een mooie tussenstop kunt maken. De markering ontbreekt nogal eens en het openbaar vervoer brengt je met bus 165 naar station Dordrecht waarna je met de trein naar Dordrecht Stadspolders kunt komen.

GA NAAR DE KAART

2 Comments

  • pieter visser schreef:

    Leuke website en zoveel te zien. Ik zal mn baas een porren voor een productreview. Misschien heb je nog tips. we zijn bezig met een hele nieuwe website over wandelschoenen en aanbiedingen daarin. Het doel is om iedereen betaalbare schoen en te kunnen bieden. Misschien kun je eens meekijken want de revoews nu komen op een trans ip pagina uit zag ik. Groetjes Pieter

Leave a Reply

Close Menu