5-10 KMBrabant VerteltNoord-BrabantRond HelmondStadswandelingWandelspecials Nederland

Brabant Vertelt – Ontdek de kunst in Helmond-Noord

Door 26 januari 2019 september 26th, 2019 Geen berichten
Kunstwerk de Muzikanten in Helmond-Noord tijdens een wandeling Ontdek de Kunst van Brabant Vertelt

Helmond-Noord, kunstwerken en Brabant Vertelt

BRABANT VERTELT, GEDICHTEN, GELUIDEN, BEELDEN EN ANIMATIES IN EEN GRATIS ROUTE-APP, DIE JE MEENEEMT OP DE REIS DOOR DE VELE VERHALEN DIE BRABANT RIJK IS. DE ROUTES VARIËREN VAN KUNSTROUTES TOT NATUURROUTES, MET EEN SPECIAAL KARAKTER OP PLEKKEN WAARVAN JE NIET ZOU VERWACHTEN DAT DAAR EEN WANDELING VAN TE MAKEN IS. GEÏSOLEERD TUSSEN DE OUDE- EN DE NIEUWE ZUID-WILLEMSVAART LIGT HET NOORDELIJKE GEDEELTE VAN HELMOND. DEZE ROUTE BRENGT JE AL WANDELEND LANGS DE VELE KUNSTWERKEN DIE HELMOND-NOORD RIJK IS: MOZAÏEKEN, FONTEINEN, BEELDEN, MUURSCHULDERINGEN EN SCULPTUREN, OP ONVERWACHTE PLEKKEN, TUSSEN HET GROEN OF GEWOON IN EEN VAN DE VELE TUINTJES.

Mijn eerste gedachte was, Helmond?, Helmond-Noord? Een lelijke woonwijk, wat valt daar te wandelen? En inderdaad wat een lelijke wijk is dit. Er is op plaatsen verpaupering, ongeïnspireerd architectenwerk, een slechte opzet van de wijk en weinig sfeer. Als je er met de auto binnenrijdt, voelt je al de leegheid en bijna doelloosheid van zo een wijk. Natuurlijk, mensen moeten wonen maar er is slecht nagedacht over samenbinding en sfeer in Helmond-Noord. Maar hoe anders was de wandeling tussen de kunstwerken, ze zijn verrassend geplaatst, soms mooi, soms minder mooi maar het boeit, zeker als je het verhaal achter de kunstwerken leest. Zet even je oogkleppen op, kijk niet teveel naar de woningbouw, maar geniet van de kunstwerken.

Het Beljonproject, het Meisje met de Haan, Fonteinen, de Kapel van Binderen en Jupiter met de maan Callisto, allemaal kunstwerken met een verhaal. De wandeling gaat vaak door de kleine groene gedeeltes van Helmond-Noord. En de app is erg handig te bedienen en zeer gebruiksvriendelijk.

Wandelidee Brandevoort

Ik schreef eerder een artikel over een wandeling in Helmond: Brandevoort, nieuwbouw in oud jasje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: