0-5 KMGegarandeerd OnregelmatigNoord-BrabantpaadjesmakersStadswandelingWandelen in de omgeving van 's-HertogenboschWandelspecials Nederland

Wandeling Hedendaagse Architectuur – ‘s-Hertogenbosch – Op pad met de paadjesmakers

Door 12 juni 2017 april 29th, 2021 Geen berichten

De Amsterdamse School, hedendaagse architectuur en het Paleiskwartier

‘S-HERTOGENBOSCH IS EEN STAD MET VEEL OUDE, BOSSCHE EN AMSTERDAMSE SCHOOL, MAAR OOK VEEL HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR. DE BINNENSTAD IS HET OUDSTE DEEL VAN DE STAD EN IS EEN ORGANISCH GEGROEID GEHEEL. EEN VAN DE LAATSTE NIEUWELINGEN IS HET PALEISKWARTIER. DEZE DATEERT UIT JAREN ROND DE MEEST RECENTE EEUWWISSELING. HET ZUIDELIJK DEEL IS NOG IN AANBOUW. DAT EN VEEL MEER IS TE ZIEN TIJDENS DEZE BOEIENDE WANDELING LANGS DE MOOISTE ARCHITECTUUR IN DEN BOSCH.

Ik wandel door Den Bosch met Dort Spierings, docentonderzoeker bij het HAN Instituut Built Environment en coördinator van de minor Stad en Land. Den Bosch is een beetje mijn tweede plaats geworden met veel vrienden van me die hier wonen. Dort kijkt met zijn blik en kennis naar de gebouwen die we tegenkomen. De architectonische hoogstandjes zijn prachtig gelegen en zijn verbonden met de oude historische binnen stad. Goed beginpunt is de Paleisbrug nadat je de auto geparkeerd hebt op het Transferium bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De gids voor deze wandeling is te verkrijgen bij de VVV en is ontworpen en bedacht door de Paadjesmakers.

GA NAAR DE KAART

Laat een bericht achter