Skip to main content
search
0-5 KMItaliëSardinië

Sardinië – Monte Tiscali

By 2 juli 2003januari 2nd, 2019No Comments
Nederzetting op Monte Tiscali op wandeling op Italiaans eiland Sardinië

Een nuragische nederzetting, vergezichten en een prehistorische nederzetting

Het was een bijzondere wandeling omdat ik de eerste echte wandeling met mijn oudste zoon maakte, het enthousiasme van hem wat mij weer aanstak, de verre uitzichten vanaf de berg en een verrassend eind op de berg waar in een grot een nuragische nederzetting ligt. Nooit zal ik deze wandeling vergeten. Het zoeken naar het begin van de wandeling was moeilijk, onduidelijk en verwarrend. Al bijna opgegeven toch nog maar een eind doorgereden in een landschap wat verlaten en mysterieus was. Ook twijfel aan het begin van de wandeling en ik vroeg me af wat ik hier moest. Maar met stijgen namen de vergezichten toe en werd langzaam duidelijk dat dit iets speciaals was. Ver van het toerisme op een berg waar soms klauterwerk nodig is om uiteindelijk bij een ingestorte grot te komen. Hier zijn de resten van een prehistorische nederzetting de beloning die je krijgt aan het eind van een fantastisch mooie wandeling.

Leave a Reply

Close Menu