Skip to main content
search

Rennsteig – Neustadt am Rennsteig-Masserberg – Wandelen naar de Lassmannstein

Rennsteig – Neustadt am Rennsteig-Masserberg

Wandelen op en rond de Belgische grens

 

Kenmerken

Lengte: 8,5 kilometer

Startpunt: Neustadt am Rennsteig

Eindpunt: Masserberg

Landschap: Bos en heuvelland

Rennsteig - Neustadt am Rennsteig-Masserberg - Wandelen naar de Lassmannstein

Je loopt in deze etappe van de Rennsteig van Neustadt am Rennsteig naar Masserberg door bos en weides. Op het eind is het flink stijgen richting Masserberg maar over het algemeen loop je vrij vlak en kun je genieten van heerlijke uitzichten en echte boslucht tussen de naaldbomen. Onderweg zeer veel grensstenen en tal van plekken waar je kunt rusten op bankjes of in hutten.

Wandelen over de Rennsteig van Neustadt naar Masserberg

Grensstenen

In totaal lagen er ooit meer dan 1.000 grensstenen op de Rennsteig. Ze staan ​​op de monumentenlijst en sommige markeren grenzen die nog steeds gelden. Grote delen zijn voorzien van grensstenen tussen vroegere koningkrijken, graafschappen en hertogdommen en ook gedenkstenen aan mensen als Napoleon die ooit re Rennsteig kruiste.

Wandelen over de Rennsteig van Neustadt naar Masserberg bij een grenssteen

Achtergrondinformatie

Neustadt am Rennsteig

Neustadt ligt op 805 meter boven zeeniveau op een plateau aan de Rennsteig. Dit maakt het een van de hoogste plaatsen in Thüringen . In het zuidwesten lopen de hellingen af ​​naar het Schleusetal, terwijl in het noordoosten het stroomgebied van de Wohlrose ligt . Bergen in de omgeving zijn de 817 meter hoge Großer Burgberg en de 816 meter hoge Edelmannskopf. De Rennsteig als hoogtewandelpad loopt over een lengte van een kilometer door de stad. Neustadt is een van de weinige plaatsen waar de Rennsteig volledig doorheen loopt; Het ligt ongeveer in het midden van het 169 km lange hoogtewandelpad.

Wandelen over de Rennsteig van Neustadt naar Masserberg in Neustadt

Lassmannstein

De Lassmannstein herdenkt de moord op de boswachter Christoph Willhelm Lassmann op 6 september 1764 door een ‘bende dieven en zigeuners’.

Wandelen over de Rennsteig van Neustadt naar Masserberg bij de Lassmannstein
Wandelen over de Rennsteig van Neustadt naar Masserberg bij de Lassmannstein

Triniusbaude

Bij het TRiniusgebouw ligt de Triniusstein, een natuurmonument aan de Rennsteig. Het dient ter herdenking aan de schrijver August Trinius (1851–1919). Heinrich August Trinius (geboren 31 juli 1851 in Schkeuditz; † 2 april 1919 in Waltershausen) was een Duitse schrijver. Hij stond ook bekend als rondreizend schrijver. Zijn grootste prestatie was doordat hij vanaf 1890 de Rennsteig in het Kaiser-Wilhelm-tijdperk op gang bracht met zijn boek ‘De Rennsteig van het Thüringer Woud’.

Wandelen over de Rennsteig van Neustadt naar Masserberg bij het Triniusbaude

Masserberg

Masserberg ligt op een prachtige locatie, direct aan de Rennsteig, omgeven door bosweiden, beuken- en sparrenbossen. De plaats heeft al een lange traditie als kuur- en ontspanningsresort en werd in 1999 bekroond met de titel ‘gezond luchtkuuroord’. De ligging op de top van het Thüringer Woud en ver weg van de industrie en grote verkeersstromen zorgt voor bijzonder klimatologische voordelen. De eerste gasten arriveerden al in 1896. Wintersport en wandelen zijn sindsdien het middelpunt van de recreatie gebleven. Traditionele Thüringer leistenen huizen, het moderne kuuroord en uitgestrekte groengebieden kenmerken het stadsbeeld.

Overzichtskaart

Foto's van deze wandeling

Leave a Reply

Close Menu
CHOOSE YOUR LANGUAGE