10-15 KMGegarandeerd OnregelmatigLopen langs de LiniesMaaspadNoord-Brabant

Maaspad – Heusden-Waalwijk – Wandelen langs een oude Maasarm

Door 2 januari 2016 november 1st, 2019 Geen berichten
Oude Zeedijk naar Waalwijk tijdens wandeling over het Maaspad van Heusden naar Waalwijk

Vestingstad Heusden, een rivierduin en een oude Maasarm

DE WANDELING START IN DE MOOIE EN PRACHTIG GELEGEN VESTINGSTAD HEUSDEN. DE NAAM HEUSDEN BETEKENT MOGELIJK HUIS IN DE DUINEN EN HEEFT VERMOEDELIJK BETREKKING OP EEN KASTEEL DAT DE MAAS BEHEERSTE EN DAT OP EEN RIVIERDUIN GELEGEN WAS. JE LOOPT LANGS EEN OUDE MAASARM EN HIER ZIE JE DAT DE MAAS IN VROEGERE TIJDEN EEN MACHTIG GROTE RIVIER WAS DIE TOT BUITEN HET HUIDIGE STROOMGEBIED REIKTE. EINDPUNT WAALWIJK IS VANWEGE HET LEER BEKEND OM ZIJN SCHOENENINDUSTRIE.

Een korte etappe van het Maaspad die voornamelijk door de schoonheid van de Hooibroeken en de Elshoutse Wielen gaat. Dit gebied is een overblijfsel van de Maas waar oude moerassige gebieden liggen en plassen getuigen van dijkdoorbraken van de Maas. De kronkelende Zeedijk waar je over loopt was eens de bescherming tegen het hoge water van de Maas voor het achterland. Bus 300 brengt je terug naar Den Bosch waarna bus 135 je weer in Heusden brengt.

De route loopt deels over de route Vestingstad, Bergsche Maas en Elshoutse Zeedijk uit de gids Lopen langs de Linies van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

GA NAAR DE KAART

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: