Skip to main content
search
15-20 KMBetuwepadGelderlandKlompenpaden

Klompenpad – Batouwepad – Wandelen tussen fruitboomgaarden en Gelderse boerderijen (Deels Betuwepad – Lienden-Marspolder)

By 9 september 2018december 4th, 2021No Comments

Oeverwallen, de Betuwe en het rivierenlandschap

ONTDEK HET MOOIE BUITENGEBIED VAN LIENDEN. WANDELEN LANGS OEVERWALLEN, DIJKEN EN OUDE STROOMBEDDINGEN IN HET PRACHTIG MOOIE BUITENGEBIED VAN DE GEMEENTEN BUREN EN NEDER-BETUWE. BATOUWEPAD IS VERNOEMD NAAR HET OUDE WOORD VOOR BETUWE: BATOUWE. JE WANDELT IN DE MARSPOLDER WAARVAN MEN ZEGT DAT DE KERSEN HIER TOT DE BESTE VAN NEDERLAND BEHOREN. IN DE UITERWAARDEN VAN DE RIJN KIJK JE UIT OP RHENEN EN DE STUWWALLEN, HET RIVIERENLANDSCHAP BIEDT VEEL MOOIS.

De wandeling komt langs vele boomgaarden, het is een goede oogst jaar. Er hangen zoveel peren en appels aan de bomen dat ze af en toe overhangen en ze zelfs in trossen aan de bomen hangen. Ook boomkwekerijen, Gelderse landhuizen en boerderijen en verder natuurlijk het overal aanwezig water vergezellen je op de wandeling. In de uiterwaarden waar de overloop van de Nederrijn nieuwe natuur geeft en in de Marspolder waar je mooie doorkijkjes op het water hebt. De wandeling is een typische klompenpadwandeling met paadjes over graspercelen en door boomgaarden, langs slootjes en met overstapjes. Het is afwisselend, in het mooie rivierengebied, met uitzicht op de stuwwallen in het noorden.

GA NAAR DE KAART

Leave a Reply

Close Menu